Konfigurace widgetu článku


Zadejte číslo v rozmezí 350 - 750 pixelů podle toho, jak široký widget potřebujete a my vám podle toho vám upravíme kód níže.

Zkopírujte kód článku níže a vložte jej na vaše stránky.

Kopírovat

Náhled embedu:

Ostružina černá kráska aneb 10 tipů, kde si je nasbírat

Ostružiny patří do české kuchyně od dávných dob. Kromě konzumace v čerstvém stavu se využívají pro přípravu zavařenin, kompotů, džemů, šťáv, sirupů, lze z nich vyrábět ovocná vína, likéry a výborné pálenky. Ostružina roste po celém světě, mimo Antarktidy, a to ve více než 1500 druzích. Jen u nás rostou divoce čtyři druhy, a k tomu je nutné připočítat i vyšlechtěné druhy velkoplodých i beztrnných ostružin. Právě v tuto dobu dozrávající plody ostružiny obsahují především třísloviny, vitamíny A, C anebo draslík, hořčík, železo, měď, vlákninu a kyselinu listovou. Tak hurá do lesa či sadů na voňavé ostružiny!
logo

kudyznudy.cz

Přejít na detail článku "Ostružina černá kráska aneb 10 tipů, kde si je nasbírat"