Smrž na první pohled vypadá podivně. Pórovité klobouky jedné z nejrannějších hub se většinou objevují brzy zjara v sadech, parcích nebo na lukách. Podobně jako lanýž se používají spíš jako koření a doplněk pokrmu, než jeho základ.
Králičí maso patří k nejdietnějším a při správné úpravě i k nejchutnějším. Šéfkuchař restaurantu OBLACA Jan Holouš sestavil menu, které voní a chutná jarem a lehkostí, stejně jako výběr vín someliéra Miroslava Žáka.
Menu:
JEMNÝ KRÉM Z ČERNÉHO KOŘENE – petrželovo-bramborové pyré, plněný smrž, medvědí česnek, máslový kruton
DUŠENÝ KRÁLÍK NA ZELENINĚ – bramborové pyré, špenát, konfitovaný česnek, slanina. omáčka z lesního smrže
LASKONKA S KOKOSOVÝM KRÉMEM – čerstvé ovoce, karamelová omáčka
Kompletní menu – 1 095 Kč
Restaurant OBLACA nabízí atraktivní jarní menu včetně králičího masa a čerstvého smrže, vhodné pro milovníky jemných chutí a zdravé stravy.
Hlavní ingrediencí v JEMNÉM KRÉMU je černý kořen.
Menu zahrnuje JEMNÝ KRÉM Z ČERNÉHO KOŘENE, DUŠENÝ KRÁLÍK NA ZELENINĚ a LASKONKA S KOKOSOVÝM KRÉMEM.
Špenát je podáván s konfitovaným česnekem a slaninou, což dodává jídlu jedinečnou chuť.
Someliér Miroslav Žák sestavil výběr vín, která perfektně ladí s jídly v nabídce, avšak specifické víno není v textu zmíněno.
Cena kompletního menu v restaurantu OBLACA je 1 095 Kč.
Smrž se v kuchyni používá jako koření a doplněk pokrmu kvůli jeho specifické chuti, v menu je použit jako plnka.
Jarní a lehký charakter menu dodává výběr ingrediencí jako smrž, medvědí česnek a čerstvé ovoce, stejně jako kulinářské zpracování.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.