Cesta plná hvězd od Michelina
Nahlédněte do kuchyně
šéfkuchařům z nejlepších restaurací, ochutnejte ty nejvybranější lahůdky nebo se naučte skvělé kuchyňské triky. Kde? Třeba v
restauracích, kterým Michelin nadělil gurmánské hvězdy! Mezi jejich pravidelné držitele patří
pražské restaurace La Degustation Bôheme Bourgeoise a
Field restaurant. Další řada podniků získala ocenění
Bib Gourmand v kategorii kvalita za přijatelnou cenu: navštivte
restauraci s pekárnou Eska v
Karlíně, nejvýše položenou restauraci a vinotéku v Česku
Aureole v
mrakodrapu City Tower na Pankráci, italskou restauraci Zdeňka Pohlreicha
Divinis na
Starém Městě,
restauraci Sansho v malebné
Petrské čtvrti,
restauraci SaSaZu v
Holešovicích nebo
smíchovskou restauraci Na Kopci.
Certifikované restaurace Czech Specials
Máte rádi typické české speciality a tradiční regionální jídla? Zajímavé restaurace, které dobře vaří českou kuchyni v tradiční i moderní formě pro vás již od roku 2008 vyhledávají naši odborníci. Těm nejlepším restauracím, které splní stanovená kritéria, pak udělují certifikát Czech Specials. Logo projektu CzechSpecials na dveřích restaurace je pro vás zárukou, že na jídelním lístku najdete vždy nejméně jednu polévku a dvě hlavní jídla z toho nejlepšího, co česká kuchyně nabízí. Po celé naší republice a všude ve vysoké kvalitě.
Pivo, víno a čokoláda aneb kulinářské zážitky
Skvělé programy nabízíme těm, kteří rádi mlsají, jí a pijí.
Pivovar Pilsner Urquell v
Plzni připravil
zážitkový program Cesta pivovarského tovaryše, při němž se návštěvníci proměňují v ledaře, bednáře, sladovníky, výčepní nebo sklepmistry. V
Rožnově pod Radhoštěm se naučíte
péct koláče zvané frgály, prý to nejlepší, co si můžete odvézt z
Valašska, v
pražském Muzeu čokolády odhalíte tajemství výroby skvělých pamlsků a v rámci
zážitkového programu S motykou do vinohradu přijdete na kloub umění
vinařů ze Sedlece.
Gastronomické akce
Tradiční svatomartinské
husy, obcházení
vinných sklepů, podzimní
výlovy rybníků, festivaly
řízků, gulášů, piva, čokolády, dortů i závinů – na
portálu Kudy z nudy zkrátka najdete všechno. Dozvíte se, kdy a kvůli čemu vyrazit na
pražskou náplavku coby
oblíbené dějiště gastronomických slavností, že
třeboňský pivovar Regent pořádá noční prohlídky a
českobudějovický pivovar Budvar vás se svou historií seznámí sérií hraných scének. U nás se dozvíte i to, kdy se v
obecní peci v Lenoře veřejně
peče chleba a česnekové placky, kdy se vypravit do
Hořovic na Cibulový jarmark, kdy se v
Salonu vín České republiky ve
Valticích objeví nová stovka nejlepších vín a kdy můžete do
skanzenu na Veselém Kopci přijet mlsat
bramborové dobroty.