Z hospody U Rozvědčíka se stalo oblíbené místo pěších výletníků, cyklistů i vodáků. Psal o ní i Ota Pavel, protože právě sem začali jezdit jeho rodiče na letní byt, než se po dvou letech přestěhovali do převoznického domku na Bránově. Místo můžete navštívit i vy a dát si tu pití i dobré jídlo.
Hostinec
U Rozvědčíka otevřel v roce 1934 rodák z blízkých Nezabudic,
Jaroslav Franěk, který byl za první světové války rozvědčíkem. Po německé okupaci Franěk pomáhal odbojářům a ukrýval zbraně. Nakonec ho
gestapo zatklo a 1. července 1943 v berlínské věznici Plötzensee popravilo.
Na prostorné zahrádce pro téměř dvě stovky hostů se u bíle omítnutého stavení v
údolí Berounky potkávají sportovci se čtenáři. Hospodu U Rozvědčíka proslavila jak její poloha na břehu řeky, příznivá pro vodáky a cyklisty, tak
zmínky v knihách Oty Pavla, který sem s rodiči a sourozenci jezdil na letní byt. Právě díky Otovi Pavlovi se z hospody stalo téměř kultovní místo turistů všeho ražení.
Turisté, cyklisté, vodáci a trampové si tu mohou odpočinout a za teplých dnů naleznou
příjemné posezení na zahrádce. V létě se tu v rámci cyklu Léto na Rozvědčíku konají koncerty a vystoupení a občas se tu sejdou i náhodní muzikanti.
K jídlu si tu vyberete klasiky
české kuchyně, jako je svíčková, vepřové výpečky, knedlíky plněné uzeným i borůvkami … a další lahůdky, mezi kterými nechybí ani utopenci, nakládaný hermelín nebo uzený bok s hořčicí a křenem.
Hospodu U Rozvědčíka otevřel v roce 1934 Jaroslav Franěk, rodák z blízkých Nezabudic.
Ota Pavel psal o hospodě U Rozvědčíka, protože jeho rodiče sem jezdili na letní byt a místo se stalo oblíbeným na jejich výletech.
Zakladatel hospody, Jaroslav Franěk, byl během druhé světové války zatčen gestapem a 1. července 1943 popraven v berlínské věznici Plötzensee.
Turisté mohou v hospodě U Rozvědčíka odpočívat, jíst tradiční jídla české kuchyně a v létě si užít koncerty a vystoupení v rámci cyklu Léto na Rozvědčíku.
V hospodě U Rozvědčíka si můžete objednat klasiky české kuchyně jako svíčkovou, vepřové výpečky, knedlíky plněné uzeným i borůvkami, utopence, nakládaný hermelín nebo uzený bok s hořčicí a křenem.
Návštěvníci mohou v hospodě U Rozvědčíka a okolí jezdit na kolo, vodáctví nebo se věnovat pěší turistice a trampingu.
Hospoda U Rozvědčíka je oblíbená díky své poloze na břehu řeky Berounky, vhodné pro vodáky a cyklisty, a také kvůli zmínkám v knihách Oty Pavla.
Zahrádka hospody U Rozvědčíka má kapacitu pro téměř dvě stovky hostů.
Jaroslav Franěk, zakladatel hospody, byl během první světové války rozvědčík.
V létě se na zahrádce hospody U Rozvědčíka konají koncerty a vystoupení, součástí je cyklus Léto na Rozvědčíku a občas se tu sejdou i náhodní muzikanti.