Už přes čtyřicet let funguje v centru Prahy vyhlášený krámek s kořením U Salvátora. Každý rok se v něm prodají zhruba čtyři tuny koření. Přivonět si k tajuplné exotice či chuti české kuchyně můžete také vy, pokud zavítáte do Starého Města v Praze.
Regály krámku jsou plné koření baleného do jednoduchých papírových pytlíků. Nákup dodnes markují na starodávné kase s klikou. Krámek začínal v roce 1969 se čtrnácti druhy koření, dnes jich prodává přes dvě stě. Základní sortiment dodává prověřená česká firma GurmEko, desítky směsí si majitelka míchá sama. Cizinci k Salvátorovi proudí pro její koření na guláš, které se dostalo do pražského bedekru, vyhlášená je také směs na čevabčiči nebo na bylinkové máslo.
Objevte tradiční kořenářství U Salvátora v Praze, které prodává lokální i exotické koření již přes 40 let. Navštivte a vnímejte vůně.
Kořenářství U Salvátora v centru Prahy funguje už přes čtyřicet let.
Každý rok se v kořenářství prodají zhruba čtyři tuny koření.
Krámek začínal s čtrnácti druhy koření, ale dnes prodává přes dvě stě různých typů.
Nákup v kořenářství se dodnes markuje na starodávné kase s klikou.
Produkty v kořenářství jsou baleny do jednoduchých papírových pytlíků.
Základní sortiment koření do kořenářství dodává prověřená česká firma GurmEko.
Mezi oblíbené směsi patří koření na guláš, směs na čevabčiči nebo směs na bylinkové máslo.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.