Na prohlídku minipivovaru s výkladem a ochutnávkou piva se můžete vydat do minipivovaru Mostecký kahan, který najdete v restauraci Kosmos v Mostu. Návštěvník při vstupu do restaurace na vlastní oči uvidí, jak se v malém měřítku vaří pivo podle starých českých receptů.
Nově vybudovaný minipivovar v kompletně zrekonstruované části kina Kosmos v Mostu by měl navázat na historii výroby piva ve městě a pokračovat v jeho tradici. Pivovar chce navázat na dlouhotrvající tradici vaření piva na Mostecku, jež se svým pivem proslavilo již v roce 1273, kdy právo vařit městu Most, bylo uděleno Přemyslem Otakarem II. V roce 1902 patřil Most mezi největší pivovary v Čechách. Pivovarnictví ale ustoupilo kvůli těžbě uhlí.
K vaření se používá kvalitního sladu a žateckého chmele, ve spojení s výbornou flájskou vodou, která je prezentována, jako jedna z nejlepších v Čechách. Hosté si mohou objednat čtyři druhy ležáku. Dvanáctistupňový světlý, polotmavý, tmavý a speciály, které mohou být i vícestupňové.
Pro zájemce je možno zajistit na objednávku prohlídku minipivovaru s výkladem a ochutnávkou piva.