Městský pivovar Chrudim, později Chrudimský pivovar byl ve městě až do roku 1942, po II. světové válce již nebyl obnoven. Takže se dalo dohromady několik obyvatel a vznikl v Chrudimi pivovar. Jmenuje se Loutkář a místním patriotům jistě není třeba vysvětlovat proč.
Jejich heslem bylo, je a bude:
Nic neošidit.
Loutkář má k vaření piva unikátní, špičkovou a na míru postavenou technologii, jejíž základem je 10 hl varna. Postupy a zásady vaření piva jsou do puntíku dodržovány. Pokud chcete,
můžete pivovar navštívit a vše vidět na vlastní oči.
A jak ví každý pivovar či domovarník, základem piva jsou
suroviny.
Slad a chmel. Základem jsou
české suroviny na tradiční spodně kvašené ležáky, ale umí i zajímavé
speciály z cizokrajných chmelů jako je Citra, Magnum, Ekuanot, Challenger, Cascade, Galaxy či Sorachi ace.
Přijďte ochutnat některé z jejich svrchně i spodně kvašených piv, která
nefiltrují ani nepasterují. Nebudete zklamáni, protože je baví vařit pivo.
V
Chrudimi mají na čepu na výběr: Loutkář 12, Loutkář 12 (za studena chmelený), Kašpárek 11, Marioneta 10, Paragánská 12, Zkouška z dospělosti 14, Lodní šroub 12. Jsou však
malý pivovar, takže nemají pořád všechny druhy. Ale určitě mají dva základní ležáky a alespoň dva speciály. Aktuální nabídku najdete na facebooku.
Objevte unikátní přístup k vaření piva v pivovaru Loutkář v Chrudimi. České suroviny i exotické chmely.
Původní pivovar ve městě Chrudim fungoval až do roku 1942.
Ne, pivovar nebyl po druhé světové válce obnoven.
Pivovar Loutkář vznikl po tom, co několik obyvatel Chrudimi se rozhodlo založit nový pivovar.
Pivovar Loutkář používá české slad a chmel, ale také zajímavé speciály z cizokrajných chmelů.
Pivovar Loutkář nabízí svrchně i spodně kvašená piva, která nefiltrují ani nepasterují.
Ano, pivovar je malý a nemá vždy všechny druhy piva, ale určitě mají dva základní ležáky a alespoň dva speciály.
Aktuální nabídku pivovaru Loutkář lze najít na jejich facebookové stránce.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.