Městský pivovar v Brně uvařil svou první várku piva již 12. září 1545. Jeho doposud nejlepší období bylo v letech 1798-1805, kdy zde působil sládek František Ondřej Poupě. Nově zrekonstruovaný Pivovarský dům Poupě by rád navázal na tuto tradici a přinesl do centra Brna kvalitní pivo.
V Pivovarském domě v
Brně na Dominikánské ulici je pro vás otevřena
restaurace, která vychází z nejlepší
tradice české pivní kultury, přetavené do moderní podoby, kterou v Brněnském prostředí nenajdete. Interiér pivnice nabízí 350 míst k sezení, rozdělených typově tak, aby si každý našel to své místo.
František Ondřej Poupě (1753–1805) patří mezi významné osobnosti českého pivovarnictví. Tento „geniální sládek“ byl zakladatelem českého odborného pivovarnictví, zajímal se o kvasnou chemii, proslul také jako konstruktér pivní váhy. V roce 1798 se F.O. Poupě stal sládkem v městském pivovaru v
Brně.