Restaurace Jakub, nesoucí jméno rožmberského regenta a významného českého rybníkáře Jakuba Krčnína z Jelčan a Sedlčan se nachází stejnojmenné historické budově, která na jaře roku 2012 prošla pečlivou renovací.
Z pocty k Jakubu Krčínovi vychází nabídka kuchyně
restaurace Jakub v
Českém Krumlově zejména z pokrmů z čerstvých sladkovodních a mořských ryb. Hosté si mohou vybrat pečený
filet kapra na kmíně nebo
filet z candáta vařený ve vakuu na
šafránovém rizotu s mléčnou pěnou či pražmu královskou v sezamové krustě.
Šéfkuchař ale také nezapomíná na hosty vyhledávající
českou klasiku, například
jihočeskou kulajdu nebo konfitované
kachní stehno či lívance s borůvkovou omáčkou.
Do vinného lístku byla pečlivě vybrána
vína snoubící se těmito pokrmy. Hosté zde najdou vína především
moravská, ale též z Alsaska,
Burgundska,
Wachau či Friuli. Ve spolupráci se skvělým vinařem Petrem Nejedlíkem z vinařství Dobrá vinice se restauraci podařilo zajistit
prvotřídní bílé i červené Cuvée Jakub určené pouze pro tuto provozovnu.
Zjistěte více o restauraci Jakub v Českém Krumlově, nabízející rybí speciality a vína. Objekt láká historií i moderní kuchyní.
Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan byl rožmberský regent a významný český rybníkář.
Restaurace se specializuje na čerstvé sladkovodní a mořské ryby, českou klasiku, jako je jihočeská kulajda, konfitované kachní stehno a lívance s borůvkovou omáčkou.
Restaurace nabízí vína převážně moravská, ale také z Alsaska, Burgundska, Wachau a Friuli.
Cuvée Jakub je speciální bílé a červené víno určené pouze pro restauraci Jakub, které bylo vytvořeno ve spolupráci s vinařem Petrem Nejedlíkem z vinařství Dobrá vinice.
Restaurace prošla pečlivou renovací na jaře roku 2012.
Kuchyně restaurace Jakub nabízí zejména rybí pokrmy, ale také tradiční česká jídla.
Hosté mohou ochutnat pečený filet kapra na kmíně, filet z candáta vařený ve vakuu na šafránovém rizotu a pražmu královskou v sezamové krustě.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.