Vavrečkova vila v části Zlína – Mokré. Patřila důležitému spolupracovníkovi Tomáše Bati – Hugo Vavrečkovi (mimo jiné také dědečka exprezidenta Václava Havla a jeho bratra Ivana z matčiny strany).
Pro svou vilu si Hugo Vavrečka vybral
styl Kotěrovské moderny, ale konečný návrh Vladimíra Karfíka nezapře i stopy funkcionalismu.
Stavba byla dokončena v roce 1941. Vila je dvoupodlažní, na obytnou část budovy kolmo navazuje část obslužní.V přízemí se nalézá vstupní hala a hlavní obytná místnost, další pokoje a zimní zahrada.
Vila byla nedávno rekonstruována a v nedávné době sloužila jako sídlo soukromé firmy.
V prosince 2017 zde byl otevřen La Villa Restaurant Zlín ve francouzském stylu.
Restaurace La Villa je skutečně stylová. Jedno oknoje zde původní z roku 1941, jen zrestaurované. Ostatní jsou vyrobená podle něho. Z původního krbu jsou krbová kamna, avšak s estetikou 40. let minulého století. Na podobě resturace se podílel známý architekt Josef Pleskot.
V podzemí vily se nachází vinný klub se zimní zahradou a vstupem na terasu.
Prozkoumejte nejen architektonicky unikátní Vavrečkovu vilu, ale i stylový La Villa Restaurant ve francouzském stylu, otevřený v prosinci 2017.
Stavba Vavrečkovy vily byla dokončena v roce 1941.
Vavrečkova vila je postavena ve stylu Kotěrovské moderny s prvky funkcionalismu.
Původním majitelem vily byl Hugo Vavrečka, důležitý spolupracovník Tomáše Bati.
Vila byla nedávno rekonstruována a předtím sloužila jako sídlo soukromé firmy.
La Villa Restaurant byl otevřen v prosinci 2017.
La Villa Restaurant je zařízen ve francouzském stylu a nabízí autentické designové prvky jako originálně zrestaurované okno z roku 1941 a krbová kamna s estetikou 40. let.
Jedno z oken v restauraci je originální a datované z roku 1941, avšak zrestaurované.
Hugo Vavrečka byl dědečkem z matčiny strany exprezidenta Václava Havla a jeho bratra Ivana.
V podzemí vily se nachází vinný klub se zimní zahradou a vstupem na terasu.
Na podobě restaurace se podílel známý architekt Josef Pleskot.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.