Rodinný pivovar Bukovar z Dolního Bukovska, obnovil tradici vaření piva v jižních Čechách, kde se v nedaleké obci Bzí vařilo pivo již v 18. století.
Nápad obnovit vaření piva, pro místní a přilehlé obce tzv. „kolem komína“, vznikl v létě 2013 na popud stále se zhoršující kvality běžných komerčních piv. Hlavním cílem je vařit poctivé České pivo
spodně kvašené a dále piva
svrchně kvašená, známá především v cizině.Nejdůležitější surovinou pro výrobu lahodného piva je
především voda. Ne náhodou proto vzniknul nápad na vaření piva v Dolním Bukovsku, kde se čerpá
kojenecká voda z podzemního jezera, která dává dobrý základ pivu Bukovar.
Na točené pivo si můžete zajít přímo do pivovaru v předem určené dny.
Jiné dny je možné
pronajmout prostory pivovarské pivnice i s prohlídkou.
Objevte rodinný pivovar Bukovar v Dolním Bukovsku, který vrací život starému umění vaření piva s použitím unikátní kojenecké vody.
Tradice vaření piva v obci Bzí sahá do 18. století.
Inspirovala k tomu zhoršující se kvalita běžných komerčních piv.
Pivovar vyrábí spodně kvašené české pivo a svrchně kvašená piva, známá především v cizině.
Protože se zde čerpá kojenecká voda z podzemního jezera, která je ideální pro výrobu piva.
Voda z podzemního jezera dává pivu vynikající základ, což zvyšuje jeho kvalitu.
Ano, pivovar je možné navštívit během předem určených dnů, kdy je možné ochutnat točené pivo.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.