Rybí restaurace v Chotěbuzi. Prohlídka obřích rybích akvárií, stálá výstava trofejních ryb, prodej živých ryb.
Chotěbuz nabízí několik atrakcí, třeba bývalou zámeckou hlásku, která po rekonstrukci slouží jako vyhlídková věž, archeopark a také
Rybí dům.
Z našeho jídelního lístku:
KAPROVINY
- Tulipánek (kapr v holandské omáčce )
- Na mlsnů hubu (kapr na česneku )
- Od mistra kata (kapr v ostré směsi s žampióny, kapií a okurkou )
- Tak jak to v chalupě známe (kapr smaľený v troj obalu)
- Klasika po česku (kapr smaľený se sýrem)
- Jarní šok (kapr na smetaně s koprem)
TOLSTOLOBIKOVINY
- Hradišťsko (zapečený tolstolobik se zeleninou a sýrem )
- Rasputin (smažený tolstolobik s pikantní omáčkou a zeleninou )
- Stroganův ďas (přírodní tolstolobik v ostré omáčce)
JESETEROVINY
- Nastěnka na louce (smažený jeseter s hořčičnou omáčkou)
- Ivánek na pekáči (medailónky z jesetera na slanině a víně)
ŠTIKOVINA
- Na pampelišku (štika v hořčicové omáčce s vínem a smetanou)
- Plaváček (štika na víně )
PSTRUHOVINY
- Paní domácí (pstruh plněný cibulí a žampióny )
- Mlynářovo pochutnání (pstruh s máslem v kořeněném obalu )
- Podoborský dravec (pstruh na kmíně )
CANDÁTISKA
- Porybného děvče (pečené filé z candáta na klasický způsob)
- Pro fajnšmekra (filé candát na citrónové omáčce )
LOSOSOVINY
- Bylinkář (losos s bylinným máslem )
- Na lopuchu (losos na špenátovém listu )
- Athény (losos s řeckou omáčkou a zeleninou)
SUMCOVINY
- Na dlouhý vousy (sumec na česnekové omáčce)
- Sai gon (zapečený pangas s brokolicí a sýrem)
- Siamský pangas (smažený pangas v trojobalu)
- Žraločí oko (pangas s houbovou omáčkou)
Stálá výstava sladkovodních ryb, které lze vidět v obřích akváriích o kapacitě 300 000 litrů vody, kde se nacházejí ryby z našich řek a rybníků, např. kapr, štika, sumec (albín), jeseter, lín, karas, bolen, amur, parmičky, slunka obecná, cejn atd. Kromě těchto 5 obřích akvárií na naší výstavě uvidíte také malá akvária o obsahu 150 l až 700 l, ve kterých najdete méně známé druhy akvarijních rybek.