Stezka korunami stromů vznikla na okraji Janských Lázní v Krkonoších. Vyhlídková věž, která nabízí rozhledy do okolního stromoví i na Janské Lázně, je vysoká 45 metrů, vodorovná část stezky se nachází ve výšce 24 metrů. Po trase mezi korunami stromů ujdete 1 511 metrů, dolů se lze dostat tobogánem.
Stezka korunami stromů v Krkonoších má své kouzlo v tom, že návštěvníky zavede i do podzemní části. Tam mají možnost studovat
mikrosvět půdy od kořenů po nejmenší živočichy. Dozví se tu vše o životě pod povrchem, o vlastnostech půdy a na vlastní oči tu také uvidí spletitý
kořenový systém krkonošského lesa.
Naopak nad zemí budou stoupat
do výšky až 23 metrů. Na Stezce čekají zvídavé návštěvníky všeho věku tři didaktická zastavení a tři zábavně pojaté stanice, kde otestují svoji odvahu a užijí si trochu adrenalinu při pohledu pod nohy. Ale není třeba mít strach, vše je zabezpečeno a spadnout dolů není možné. Asi ve dvou třetinách stezky pak bude k výstupu lákat
vyhlídková věž, která je
vysoká 45 metrů. Dolů je pak možné se svézt na suchém
tobogánu, který má přes
50 metrů. Jedna jízda stojí padesát korun. Do korun stromů v
Krkonoších se podívají také návštěvníci s hendikepem.
Stezka je v celé své délce
bezbariérová. Stezka korunami stromů v Krkonoších je nositelem titulu
Stavba roku 2018 Královehradeckého kraje, který již od roku 2004 uděluje odborná porota. V průběhu léta 2018 se Stezka korunami stromů stala
absolutním vítězem soutěže DestinaCZe, ve které rozhoduje svými hlasy veřejnost.
Novinka 2024 – skleněný chodník Skywalk
Od června 2024 má stezka korunami stromů další lákavou novinku. Na nejvýše umístěné podlaze na horní hraně vyhlídkové věže byl instalován
více než třímetrový skleněný chodník. Tento
Skywalk umístěný 43 metrů nad zemí je
první skleněnou vyhlídkou v Krkonoších. Vrcholky stromů a okolní přírodu tak návštěvníci vidí přímo pod svýma nohama.
Procházkou v korunách to tu ale nekončí – zajít můžete i do zdejší
restaurace V korunách. Každý den zde na návštěvníky čeká něco z místní klasiky, s důrazem na čerstvost a sezónnost využitých surovin.