Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Olomoucký kraj nebo navštivte
Společenské akce v celé ČR.
Ve sváteční čtvrtek 8. 5. 2025 rozšíří prohlídky hradu doprovodný program nazvaný „Historická kafírna. Program „Historická kafírna“ je určen pro zvědavé návštěvníky, milce kávy či kavárenské povaleče.
Povídání o historii oblíbeného nápoje bude situováno do jedinečných prostor Liechtensteinské kuchyně a zakončí každou z prohlídek hradu. Hrad Šternberk bude otevřený od 10 do 15 hodin.
Na hrad Šternberk zavítá principál studia Bez Kliky, výřečník a milovník dobré kávy Roman Prokeš. Sebou přiveze mimo kávy i historickou pražičku z dob rakouské monarchie, ve které si návštěvníci hradu budou moci sami vyzkoušet práci mistra pražiče. Dále bude připraveno povídání o historii kávy a ochutnávky kávy vařené v džezvě či kávy filtrované.
Anotace:
Program „Historická kafírna“ je určen pro zvědavé návštěvníky, milce kávy či kavárenské povaleče. Zájemci mohou být součástí procesu pražení kávy v historických pražičkách a za krátký čas si sami vyzkouší práci mistra pražiče pod dozorem výřečníka, všeuměla a principála divadla Bez kliky Romana Prokeše. Návštěvníci ochutnají vařenou kávu připravenou v džezvě, či kávu filtrovanou.
Prozkoumejte lásku k historii a kávě při unikátním programu Historická kafírna na hradě Šternberk, který se koná 8. května 2025.
Historická kafírna je doprovodný program pro prohlídky hradu Šternberk zaměřený na milovníky kávy a historie kávy.
Akce se koná ve čtvrtek 8. 5. 2025.
Hrad Šternberk je během akce otevřený od 10 do 15 hodin.
Program o historii kávy se bude konat v jedinečných prostorách Liechtensteinské kuchyně na hradu Šternberk.
Roman Prokeš je principál studia Bez Kliky, výřečník a milovník dobré kávy.
Návštěvníci si mohou vyzkoušet práci s historickou pražičkou a sami pražit kávu pod dohledem Romana Prokeše.
Návštěvníci budou moci ochutnat kávu vařenou v džezvě a filtrovanou kávu.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.