Přijďte poděkovat za úrodu a ochutnat dobroty z jablek a dalších plodů podzimu. Budeme moštovat, péct koláče, sušit křížaly… Chybět nebude ani med, medovina a další včelí produkty.
V oppidu bude možné potkat Kelty, kteří se budou věnovat činnostem spojeným s podzimním obdobím, a hlavně zpracování jablek: budou sušit křížaly, vařit jablečná povidla, moštovat… Dojde i na ochutnávky jablečných a medových dobrot.
I letos uspořádáme pekařskou soutěž: tentokrát o nejlepší medovo-jablečný koláč. Pravidla jsou jednoduchá: vlastnoručně vytvořte koláč (či jiný dezert), jehož výraznou složkou jsou jablka a med. Další ingredience jsou na fantazii a chuti pekařek a pekařů.
Koláč pak přineste do oppida na sběrné místo do 10:30, nebo do 14:00, nezapomeňte přinést i vytištěný nebo ručně psaný recept a kontakt na vás. Koláče budou v těchto dvou časech vystaveny a následně proběhne divácké ochutnávání a hlasování. K vyhlášení vítězů dojde odpoledne po ukončení obou kol. Vítězové se mohou těšit na hezkou odměnu!
Přijďte v roce 2025 na Jablkobraní a Medokvas v Nasavrkách, kde ochutnáte jablečné a medové pochoutky, zúčastníte se pekařské soutěže a zažijete Keltské tradice.
Jablkobraní a Medokvas v Nasavrkách se koná v roce 2025.
Návštěvníci mohou ochutnávat jablečné a medové dobroty, moštování, pečení koláčů a sušení křížalů. Také se můžou zúčastnit pekařské soutěže.
Návštěvníci mohou ochutnat jablečné povidla, medovinu, a další včelí produkty.
Účastníci musí vytvořit koláč nebo jiný dezert, jehož výraznou složkou jsou jablka a med. Další ingredience jsou na volbu pekařů. Dezert přinesou na sběrné místo do 10:30 nebo do 14:00 spolu s receptem a kontaktem.
Koláče budou vystaveny, proběhne divácké ochutnávání a hlasování, a odpoledne bude vyhlášení vítězů.
Vítězové pekařské soutěže se mohou těšit na hezkou odměnu.
Návštěvníci mohou potkat Kelty, kteří se věnují tradičním činnostem spojeným s podzimním obdobím a zpracováním jablek.
Hlavní účel festivalu je poděkování za úrodu a oslava podzimních plodů.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.