Návštěvníci této výstavy se dozvědí, z jakých druhů planých rostlin lze připravit náhražku špenátu či falešné kapary, co všechno je možné přidat do salátu nebo čím se v dobách nedostatku nastavovala mouka.
Výstava představuje jak rostliny, jejichž jedlost je všeobecně známá, tak i některé druhy, které by většinu z nás jíst ani nenapadlo. Kromě exponátů z botanické podsbírky muzea jsou vystaveny i další předměty související s divoce rostoucími jedlými rostlinami, například kuchyňské náčiní používané při jejich zpracování před konzumací. Nechybí ani recepty. Výstava poslouží jako zdroj poučení a inspirace pro všechny milovníky přírody a příznivce zdravého stravování, kteří by si rádi zpestřili jídelníček „divokou zelení“.
Objevte, jak využít divoce rostoucí rostliny ve vaší kuchyni na výstavě, která nabízí recepty, exponáty a náčiní pro zdravé stravování.
Z planých rostlin lze připravit náhražku špenátu, falešné kapary, různé přísady do salátů a náhražky pro mouku v dobách nedostatku.
Výstava představuje rostliny s obecně známou jedlostí i méně známé druhy, které by mnohé z nás ani nenapadlo jíst.
Kromě rostlin jsou vystaveny kuchyňské náčiní používané při zpracování těchto rostlin před konzumací.
Ano, na výstavě jsou k dispozici recepty na jídla z divoce rostoucích jedlých rostlin.
Výstava je určena pro milovníky přírody a příznivce zdravého stravování, kteří by si rádi zpestřili jídelníček divokou zelení.
Hlavním účelem výstavy je poskytnout poučení a inspiraci o využití divoce rostoucích jedlých rostlin.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.