Podzimní ročník Restaurant Week v Praze potrvá od 2. do 27. října a ponese opět podtitul Jídlo nezná hranic. Znova tak můžete vyzkoušet chutě celého světa, aniž byste museli balit kufry. Poprvé se Restaurant Week představí i v Brně.
Restaurant Week bývá po celé Evropě už od roku 1992. Každoročně ho pořádají v New Yorku, Chicagu, Londýně a dalších evropských městech. Letos na podzim opět namíří do
Prahy a poprvé do
Brna. Jeho cílem je oslavit jedinečné gastronomické zážitky.
Světový festival Restaurant Week se v Praze už zabydlel a čtvrté kolo se tu uskuteční na podzim. Začíná 2. října a bude trvat o týden déle než minule, až do 27.října. Stejně jako na jaře nabídne zajímavé gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích.
Princip je stejný jako na jaře:
speciální menu, které restauratéři k této akci připraví, bude mít dvě cenové kategorie, jedna za 790 korun na osobu, druhá za 490.
Stále platí, že účastníci si můžou na webu vybírat z různých menu, která obsahují
předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi.
Všechny restaurace budou připravovat to nejlepší, co jejich kuchyně nabízí, tak aby si návštěvníci užili nezapomenutelný gastronomický zážitek. Rezervace se uzavírají den předem, aby restaurace mohla v klidu nakoupit přímo na počet rezervací.
Partnerem festivalu jsou společnosti Martini a Kinley, které přinášejí festivalový koktejl Martini Fiero a letos bude možnost ochutnat také jeho nealkoholickou variantu, Martini Vibrante. Dostanete ho k menu ve všech restauracích zdarma.
Dalším novým partnerem je společnost Lipton. Ve vybraných restauracích si budete moct předem zakoupit speciální sezónní čaj, který následně dostanete při návštěvě restaurace.
Víc informací o festivalu Restaurant Week a seznam všech zúčastněných restaurací bude na oficiálních stránkách pořadatele.