Zveme vás do Pece pod Sněžkou na tématická streetfood festival, který propojuje gastronomii, hudbu a živly. Těšte se na sobotu, kde ochutnáte pokrmy inspirované jedním z elementů: oheň, voda, vzduch a země. Postarají se o to šéfkuchaři, o správný rytmus energický DJ a o program pro děti animátork...
Čtyři živly, čtyři chutě, čtyři dny, které si budete pamatovatKaždá sobota v Aparthotelu Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou bude zasvěcena jednomu elementu, který ovlivní nejen menu, ale také hudbu, drinky a celkovou atmosféru akce. Co vše můžete očekávat?
12. 7. Země – česká klasika z lokálních surovin a zemité tóny DJ setu
26. 7. Oheň – francouzská a italská kuchyně, žhavé beaty a šansony
9. 8. Voda – asijské chutě, mořské plody, osvěžující koktejly a chill DJ sety
16. 8. Vzduch – americký streetfood, kouřové BBQ, taneční funky rytmy
Top kuchaři, top DJ, top zážitekZa každým z festivalových dnů stojí renomovaní čeští šéfkuchaři, kteří připraví jedinečné streetfood menu odpovídající danému elementu. Na každé akci se navíc můžete těšit na živé sety od českých hvězdných DJ´s, kteří nejen podtrhnou atmosféru, ale budou i „ladit“ svou hudbu s připravovaným menu. A protože Gastroléto je festival pro všechny, program pro rodiny s dětmi je samozřejmostí. Od animačních programů, přes tvořivé dílny až po speciální zábavné aktivity – o vaše malé návštěvníky bude postaráno!
Program pro děti – zábava pro celou rodinuVavřincovo Gastroléto není jen o skvělém jídle a hudbě, ale i o zážitcích pro nejmenší. Připravili jsme pro ně speciální programy, které je pobaví a vzdělají. Tvořivé dílny, interaktivní hry a animační programy – to vše je součástí každé z vybraných sobot. Ať už jde o malování nebo zábavné hry na čerstvém vzduchu, každý den si vaše děti užijí na maximum!
12. 7. Roman Paulus & DJ Jiří Burian
element: země
kuchyně: českáRoman Paulus snil od dětství o možnosti vařit ve špičkových světových restauracích. Po revoluci proto využil nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil profesionální kariéru. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně, poté půl roku pracoval na zaoceánské lodi Queen Elisabeth 2.
Mezi léty 2000 – 2007 působil v hotelech řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Absolvoval stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) a světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu).
Je nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru: pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. V současnosti je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké společnosti Lobster Catering.
Jiří Burian je známý český producent, skladatel a hudebník. V roli DJ se Jiří objevuje pouze na exkluzivních eventech. Většina čechů ho zná jako Kapitána Dema.
Aparthotel Svatý Vavřinec je jeho oblíbeným místem. Na Gastrolétu mu v roli DJ každoročně sekunduje nejstarší z jeho 3 synů – Adam a je to vždy párty jaksepatří!
Vavřincovo Gastroléto 2025
4 soboty během léta můžete ochutnat originální streetfood, o který se postarají ti nejlepší šéfkuchaři. Doprovod jim budou dělat DJ´s a o program dětí se postarají animátoři. 4. ročník festivalu, kde za světovými chutěmi stačí přijet do Pece pod Sněžkou