Budova 1. selského pivovárku, byť nová a moderní, evokuje pivovarnické prostředí tradiční. Pivovárek se jmenuje selský proto, že je postaven v rámci našeho zemědělského statku.
Základem úspěchu je zcela jistě výtečné pivo, jež si najde široký okruh příznivců. Dosažení tohoto cíle je snahou všech pivovarníků. My jsme však chtěli vytvořit další hodnotu, která by potěšila širokou veřejnost a esteticky obohatila prostředí. Tou je samotná budova pivovaru. Proto jsme se v období plánů obrátili na renomované architektonické studio Ellement. Výsledkem spolupráce je poměrně
originální stavba.
Naším cílem bylo skloubení vnější krásy a vnitřní účelnosti. Vytvořili jsme tak architektonicky přitažlivý objekt pro návštěvníky a současně příjemné prostředí pro nás všechny, kteří v pivovaru pracujeme.
Budova 1. selského pivovárku, byť nová a moderní, evokuje pivovarnické prostředí tradiční. Schodiště je umístěno do „komína”, přičemž základním prvkem je cihla. Přes svou účelnost je tak naše sídlo, i za přispění řady neobvyklých řešení, pozoruhodnou stavbou, kterou snad budou zákazníci rádi navštěvovat i přesto, že stojí na konci města.
Cesta k nám, do poněkud odlehlejších avšak krásných končin, se však vyplatí každému. Odměnou za absolvovanou cestu Vám bude zevrubná
prohlídka pivovaru i koštování všech piv, ktere jsou navařeny. Posedět můžete dole na dvorku a terase, či v prvním patře přímo u varny nebo až nahoře – na střeše. Tam se Vám otevře malebný pohled na
Kroměříž, umocněný obzorem s Hostýnskými vrchy.
Pivovárek se jmenuje selský proto, že je postaven v rámci našeho zemědělského statku. Vaření piva je se zemědělstvím nerozlučně spjato, neboť dvě základní suroviny – slad z ječmene a chmel – ze zemědělské činnosti pocházejí. Vaříme z převážně místních surovin. Většinu tuzemského chmele kupujeme v Prosenicích, slady pak v Záhlinicích.
Naše pivo při návštěvě samozřejmě ochutnáte, a pokud budete spokojeni, můžete si jej v naší pivovarské prodejně ihned koupit. Pivo v pivovaru, u zdroje, totiž chutná zdaleka nejlépe. Tož na zdraví.
Prohlídka pivovárku
Skupinové prohlídky a degustace můžete objednat na tel. čísle 776 465 304. Celý program trvá cca 90 minut. Provedeme Vás po celém pivovaru, vysvětlíme, jak a z čeho se pivo vaří, seznámíme Vás s každodenní prací na pivovaru. Poté si sednete k varně a zúčastníte se řízené degustace s podrobným popisem a charakteristikou všech našich navařených piv. Kapacita je max. 15 osob.
Selský pivovárek v Kroměříži nabízí prohlídky, degustace a architektonicky zajímavé prostory, ideální pro milovníky piva a kultury.
Hlavním účelem selského pivovárku je výroba výtečného piva a estetické obohacení prostředí.
Budovu 1. selského pivovárku v Kroměříži navrhlo architektonické studio Ellement.
Kapacita skupinových prohlídek a degustací je maximálně 15 osob.
Při výrobě piva jsou používány převážně místní suroviny, většinu tuzemského chmele kupují v Prosenicích a slad v Záhlinicích.
Návštěvníci mohou očekávat prohlídku celého pivovárku, vysvětlení procesu vaření piva, seznámení s každodenní prací a zúčastnit se řízené degustace.
Ze střechy pivovárku se návštěvníkům nabízí malebný pohled na město Kroměříž a obzor s Hostýnskými vrchy.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.