V nevelké obci Ostravice od jara 2013 vaří vlastní pivo, a to v Beskydském pivovárku. Díky několikanásobnému chmelu je zdejší pivo hořčí než obvykle, zato však splňuje kritéria bavorského Zákona nejvyšší čistoty z roku 1516.
Ostravické beskydské pivo je 1
00% přírodní, to znamená, že je vyráběno p
ouze z čistých naturálních surovin. Splňuje dokonce i kritéria tzv. Reinheitsgebotu čili bavorského Zákona nejvyšší čistoty z roku 1516 kdy jediné povolené ingredience k jeho výrobě jsou
slad, chmel, voda a kvasnice. A jak jinak – všechny tyto zmíněné suroviny jsou ryze české, případně moravské.
Věhlasný
hanácký slad a ještě věhlasnější
chmel ze Žatce. To je to, co dělá české pivo českým pivem. A může být pro české pivo vhodnější
voda než je ta
z beskydských horských bystřin? Při pití místního piva uslyšíte a ucítíte zurčení potůčku vysoko v horách, který zrovna minula kmotra liška, aby popřála samotám vůkol spokojenou dobrou noc.
Ochutnat zde můžete Beskydský ležák 12°,
polotmavý Zbuj vídeňského typu a
Beskydskou desítku. Nejhořčím pivem je
Beskydská 14°, která je vyráběna ze speciálního oregonského chmele. Letním speciálem je také
Beskydské medové 12°.
Dušan Holý a Aleš Karpita v Beskydském pivovárku v Ostravici nejenže vaří pivo, ale poskytují i super relax po túrách. Vaří tady a čepují domácí limonádu a samozřejmě pivo, jak jinak. Baví je klasika i další pivní styly jako vídeňský ležák Zbuj, IPA nebo Borůvkový ležák. Velký areál v sobě skrývá restauraci, posezení u nádherné Ostravice, rychlá jídla z grilu jako beskydské tacos. Na čepu mají pořád Beskydský ležák se kterým začínali, ale právě i novinky a speciály. Nebojte si dát cokoliv z karty, vaří tady pěkná fortelná jídla, ale zkuste také některý z domácích sýrů. Ty padnou k pivu jako ulité.
Zjistěte více o tradičním výrobním pivovárku v Ostravici, který od roku 2013 nabízí unikátní piva dle 500 let starého bavorského zákona.
Beskydský pivovárek v Ostravici byl založen na jaře roku 2013.
V Beskydském pivovárku můžete ochutnat Beskydský ležák 12, polotmavý Zbuj vídeňského typu, Beskydskou desítku, Beskydskou 14 a Beskydské medové 12.
Beskydské pivo je unikátní díky použití hanáckého sladu, žateckého chmele a čisté vody z beskydských horských bystřin.
Pro výrobu Beskydského piva se používá slad, chmel, voda a kvasnice, což odpovídá kritériím bavorského Zákona nejvyšší čistoty.
Nejhořčí pivem nabízený v Beskydském pivovárku je Beskydská 14, která je vyráběna ze speciálního oregonského chmele.
Kromě piva nabízí Beskydský pivovárek také domácí limonádu.
V Beskydském piváreku můžete vychutnat rychlá jídla z grilu jako beskydské tacos a domácí sýry, které skvěle ladí s pivem.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.