Dlouholetou tradicí, vlastní výrobnou a hlavně vynikající kvalitou se může pochlubit Erhartova cukrárna na Letné v Praze 7. Erhartovy laskominy se vyrábějí podle původních receptur českých, ale i německých, rakouských, francouzských a italských mistrů cukrářů.
Erhartova cukrárna, v přízemí paláce Letná, byla na tehdejší Belcrediho třídě otevřena v roce
1937. Budova i interiér cukrárny jsou vystavěny
ve funkcionalistickém stylu dle projektu architekta
Evžena Rosenberga. Unikátní je, že po celou dobu existence od roku vzniku zde byla vždy pouze cukrárna a
hlavní interiérové prvky se kupodivu dochovaly do dnešních dnů.
V cukrárně budete mít nejspíš
problém si vybrat – nepřeberná záplava zahrnuje cukrářské
pečivo,
zákusky a
dorty včetně uměleckých speciálů pro slavnostní příležitosti,
zmrzlinu i mléčné
koktejly, to vše skvělé kvality. Jako výchozí suroviny slouží máslo, živočišná šlehačka z Itálie,
pravý mandlový marcipán a vanilka nebo med od včelaře z Vysočiny.
K vyhlášeným místním specialitám patří
hruškový dort na piškotovém korpusu se smetanovo-skořicovou pěnou,
trubičky z vinného těsta plněné sýrem ricotta, francouzský
dort Profiterol nebo křehké
laskonky.
Erhartova cukrárna na Letné nabízí vyhlášené cukrářské výrobky od roku 1937 ve funkcionalistickém stylu s kvalitními surovinami.
Erhartova cukrárna na Letné byla otevřena v roce 1937.
Budova a interiér Erhartovy cukrárny jsou postaveny ve funkcionalistickém stylu.
Projekt Erhartovy cukrárny na Letné vytvořil architekt Evžen Rosenberg.
Erhartova cukrárna používá jako suroviny máslo, živočišnou šlehačku z Itálie, pravý mandlový marcipán, vanilku a med od včelaře z Vysočiny.
V cukrárně lze najít cukrářské pečivo, zákusky, dorty včetně uměleckých speciálů pro slavnostní příležitosti, zmrzlinu i mléčné koktejly.
Mezi místní speciality patří hruškový dort, trubičky z vinného těsta plněné sýrem ricotta, francouzský dort Profiterol a křehké laskonky.
Ano, Erhartovy laskominy se vyrábějí podle původních receptů českých a zahraničních mistrů cukrářů.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.