Tomáš Trejbal je mělnický rodák, jehož rodina se zde usadila již před několika generacemi. Dlouhou dobu víno dovážel, až se rozhodl k tvorbě vlastních výjimečných vín. Jsou plná autentických vůní, na jazyku lahodná i lehce kontroverzní. Dost možná nebudou pro každého, ani nemají být.
Vína jsou příběhy. Ta z vinařství
Trejbal vypráví bez příkras historky z minulosti, současnosti i budoucnosti. Tomáš Trejbal je
mělnický rodák, s jeho předky se můžete potkat na
expresivních etiketách jeho vín. K vinaření se ale dostal z druhé strany, dlouhá léta víno vozil ze zahraničí, až ho ovlivnila filozofie několika
naturálně smýšlejících vinařů, se kterými se dostal do kontaktu. V jeho produkci je cítit stoupající kvalita a velký potenciál.
Delší
macerace na slupkách,
zrání v sudech, nerezu nebo
amforách. Tomáš Trejbal zkrátka ke svým vínům přistupuje s úctou k tradici a se zalíbením nahodilosti a experimentování. S odvážnou zvědavostí dává vínům prostor se vyjádřit a ta jen kvetou! Drzá poezie chutí, punk i Postřižiny. Síla okamžiku
obvykle bývá v jeho jedinečnosti. Esenciální hloubka i aroma našich vín vzniká s
úctou a láskou k původním postupům a recepturám stejně, jako k magii nahodilosti a experimentování. Zkrátka příběh. Příběh jako víno, stačí jenom naslouchat.
Mělnický kalamář
Tomáš Trejbala je velký
mělnický patriot, na jehož popud vznikl projekt nového mělnického kalamáře. Jde o tradiční „mělnický“
tvar vinné lahve. Nejstarší zachovaný mělnický kalamář pochází z období okolo roku
1812, kdy jej používalo vinařství Lobkowitz. Po téměř 100 letech se tato lahev stala nedílnou součástí Mělnické vinařské oblasti. Mělnický kalamář se vyráběl v
novoborské huti z ručně foukaného skla podle vzoru lahví z roku okolo 1910. Tmavě zelený kalamář užíval Spolek českých hostinských a černý kalamář měl „léčivý lékárník Vávra“. Vzhledem k ruční výrobě má kalamář
netradiční objem 0,9 l (objem vína je 0,895 l). Tomáš Trejbal jej plní například vínem
Pinot Noir, Pinot Blanc,
Rýnský ryzlink nebo Donfelder Qvevri.
Poznejte experimentální vinařství Trejbal, kde tradice splývá s inovací v jedinečných vínech s autentickými vůněmi a kontroverzními chutěmi.
Tomáš Trejbal je mělnický rodák a zakladatel experimentálního vinařství, které produkuje unikátní vína s výraznými etiketami.
Vína z vinařství Trejbal jsou plná autentických vůní, na jazyku lahodná a lehce kontroverzní, nejsou určena pro každého.
Tomáš Trejbal používá metody jako delší macerace na slupkách, zrání v sudech, nerezu nebo amforách, a to s úctou k tradici a experimentováním.
Mělnický kalamář je tradiční mělnická forma vinné lahve, která se vyrábí z ručně foukaného skla a má netradiční objem 0,9 l.
Mělnický kalamář se stal nedílnou součástí Mělnické vinařské oblasti, a je výrazem místní vinařské tradice.
Do Mělnického kalamáře plní vínem Pinot Noir, Pinot Blanc, Rýnský ryzlink nebo Donfelder Qvevri.
Vína jsou lehce kontroverzní kvůli jejich unikátním, experimentálním charakterem, který nemusí vyhovovat všem.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.