Rodinná farma Dolní Stoupnice se nachází jen pár kilometrů od města Litomyšl v malebné krajině obklopené lesy, poli a hlavně loukami, které jsou zdrojem pastvy pro naše zvířata.
Chceme přinášet našim zákazníkům
kvalitní hovězí maso – surovinu, ze které budou moci připravit skutečně chutné pokrmy. Rozhodli jsme se pro naši masnou produkci pro plemena
Hereford,
Limousine,
Charolais,
Čestr,
Masný Simentál a
Angus. Uvažujeme také jako kuchaři, proto se snažíme ideálně naporcovat maso, které potom zavakuované prodáváme v našem
krámku na statku. Prodejna je
otevřena každou středu od 13 do 18 hodin. Informace o nadcházejícím prodejním dni uvádíme na našich webových stránkách a také na Facebooku Prodej ze statku a Instagramu prodej_ze_statku.
Zvláštní kapitolu postupně otvíráme rozšířením chovu o
japonské plemeno Wagyu, které svou mimořádnou kvalitou masa zaujímá přední místo v exkluzívním klubu hovězího ve světě. Maso se vyznačuje mramorováním (protučněním) a
jedinečnou chutí. V současné době je naším jediným odběratelem společnost
Amaso, která zpracovává Wagyu kompletně a dodává surovinu do
řetězce Ambiente v
Praze. Maso lze zakoupit na webu ereznictvi.cz nebo v
řeznictví Naše maso či restauraci
Kantýna.
Za významnou skutečnost považujeme to, že jsme
chovatelé s bohatými zkušenostmi, erudicí a kontakty se zahraničím. Díky gastronomickému vzdělání se umíme podívat na zvíře či surovinu komplexním pohledem a jsme schopni si celý tento složitý proces promítnout do finále, až na talíř. Vše děláme odpovědně, profesionálně a s láskou.