Jihočeská rodiná firma vyrábí kysané zelí již mnoho let klasickou metodou mléčného kvašení.
Naše kysané zelí vyrábíme dle staré rodinné receptury, kterou jsme postupně doladili do dnešní podoby. Spokojení zákazníci, milovníci kysaného zelí a příznivci zdravého životního stylu, kteří se pro naše kysané zelí vrací, jsou nám důkazem, že receptura je dobrá a kvalitní. Jsme za to moc rádi.
Pro výrobu našeho kysaného zelí používáme jednak zelí od našich dlouhodobých dodavatelů a také produkty podporující klasické mléčné kvašení bez použití konzervantů (sůl ). Toto je naše hlavní zásada, dodržet klasické postupy, žádné moderní technologie.
Poměry na určité dávky a rodinná receptura jsou naše tajemství J, které chceme zachovat i pro další generace naší rodiny. Naše rodinná firma funguje v jihočeských Hrejkovicích více než 20 let, od začátku jsme nakládali zelí pro zájemce přímo do jejich vlastních donesených nádob.
Poslední dva roky jsme začali zelí nakládat i do skleněných třílitrových lahví, kde zelí přímo kvasí. Toto kvašení se nazývá klasické mléčné kvašení. Ne každý má doma sud na zelí/zelák nebo prostor pro uložení, nebo čas a chuť na nakládání, proto spousta lidí tuto naši výrobu uvítalo. Až jsme byli překvapeni velkým zájmem.