Jestliže hledáte kvalitní mléko, sýry a další mléčné výrobky, vyzkoušejte produkty z malé soukromé mlékárny v Polné, která zpracová mléko z ekologicky zachovalých oblastí Českomoravské vrchoviny.
Mlékárna Polná byla založena jako součást rolnického a pasteveckého družstva v Přibyslavi již v roce 1938. V současné době mlékárnu spravuje soukromá společnost Mlékárna Polná, která zde vyrabí
vysoce kvalitní mléčné produkty oceněné národní
značkou Klasa.
Ke specialitám mlékárny patří sýry, a to především
balkánský sýr v nálevu, přírodní zrající
sýr Jadel a smetanový
krém Maskar, které se v roce 2012 umístily na předních pozicích v mlékárenské soutěži v Přibyslavi. Dále si zde můžete zakoupit
velmi kvalitní mléko,
smetanu ke šlehání (až 45%),
zakysanou smetanu,
tvaroh a
máslo. Oblíbený je také sýr Zlatá Praha, pařená Koliba a Eidemské sýry v moha variantách.
Ročně se v mlékárně vyrobí kolem
2000 tun sýrů a zpracuje se kolem
19 milionů litrů mléka. Snahou všech zaměstnanců mlékárny je vyrábět sýry, které budou vždy splňovat vysoké požadavky na kvalitu a bezpečnost potravin k plné spokojenosti zákazníků. Mlékárna Polná úzce
spolupracuje se zemědělskými prvovýrobci a veškeré přijímané mléko je pod stálým veterinárním dozorem.
Všechny výrobky polenské mlékárny lze zakoupit v
podnikové prodejně přímo u mlékárny v Polné.
Navštivte mlékárnu Polná, kde najdete širokou nabídku kvalitních mléčných výrobků včetně tradičních českých sýrů a oceněného mléka.
Mlékárna Polná byla založena v roce 1938.
Najdete zde balkánský sýr v nálevu, přírodní zrající sýr Jadel, smetanový krém Maskar, sýr Zlatá Praha, pařená Koliba a Eidemské sýry v různých variantách.
Produkty zahrnují kvalitní mléko, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, tvaroh, máslo a širokou škálu sýrů.
Produkty mlékárny byly oceněné národní značkou Klasa.
Ano, všechny výrobky lze zakoupit v podnikové prodejně přímo u mlékárny v Polné.
Ročně mlékárna zpracuje kolem 19 milionů litrů mléka.
Ročně se vyrobí kolem 2000 tun sýrů.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.