V pivovaru Doubravník vaří nepasterizovaný a nefiltrovaný ležák podle tradičního postupu.
Vaříme nepasterizovaný a nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu (podle německého středověkého zákona o čistotě piva – Reinheitsgebot) klasickým postupem: varna, otevřená spilka a ležácký sklep a to dekokčním (rmutovacím) způsobem.
Používáme pouze humnový slad plzeňského typu "Bojos" z Jižní Moravy a na pětkrát chmelíme Žateckým poloraným červeňákem. V ležáku extra chmeleného – Herkules používáme navíc odrůdu chmele herkules. U žitného ležáku mícháme žitný a ječný slad a chmelíme bavorskou odrůdou Hallertauer.
Objevte umění tradičního vaření nepasterizovaného a nefiltrovaného ležáku v srdci Čech podle německého zákona o čistotě piva.
V pivovaru Doubravník se vaří nepasterizovaný a nefiltrovaný ležák plzeňského typu.
Pivo se vaří dekokčním (rmutovacím) způsobem, což zahrnuje varnu, otevřenou spilku a ležácký sklep.
Používá se humnový slad Bojos z Jižní Moravy a chmelí se Žateckým poloraným červeňákem. Pro extra chmelené ležáky se využívá odrůda chmele Herkules.
Reinheitsgebot je středověký německý zákon o čistotě piva, který určuje, co může pivo obsahovat a jakým způsobem se musí vyrábět.
V pivovaru se pivo pětkrát chmelí, při čemž se pro extra chmelené ležáky využívá odrůda chmele zvaná Herkules.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.