V Chlumci nad Cidlinou rodina Vacků provozuje zhruba dvacet let pivnici, postupně přidala penzion a v roce 2014 vybudovala minipivovar.
Minipivovar provozovatelé vestavěli do sklepních prostor, kde za první republiky provozovala rodina Procházkových řeznictví a uzenářství. Všechny druhy piva vyrábí syn majitelů Michal Vacek a receptury konzultuje s Josefem a Petrem Krýslovými, kteří jsou i dodavateli celé technologie.
Pivo kvasí v otevřených kvasných kádích a poctivě leží v ležáckých tancích několik týdnů. Ručně se sype našrotovaný slad do varny, ručně se sbírá deka (pěna s odumřelými kvasinkami). Ručně se etiketuje, vyplachují lahve i stáčí pivo do lahví.
Po předchozí domluvě je možná prohlídka pivovaru i otevření pivnice v jiný čas, než je běžná otevírací doba.
Rodina Vacků provozuje i
penzion, kde se můžete ubytovat v dvojlůžkových a trojlůžkových pokojích či v apartmánu. Pokoje mají buď vlastní koupelnu s WC, či ji mají společnou na chodbě. Na každé patře je i malá kuchyňka.
Zjistěte více o působení minipivovaru U Vacků v Chlumci nad Cidlinou a přesvědčete se o tradičním ručním způsobu výroby piv.
Rodina Vacků provozuje pivnici zhruba dvacet let.
Minipivovar byl vybudován v roce 2014.
V prostoru, kde se nyní nachází minipivovar, dříve rodina Procházkových provozovala řeznictví a uzenářství.
Pivo vyrábí syn majitelů Michal Vacek a receptury konzultuje s Josefem a Petrem Krýslovými.
Pivo je kvašeno v otevřených kvasných kádích.
Ano, po předchozí domluvě je možná prohlídka pivovaru.
Penzion nabízí ubytování v dvojlůžkových a trojlůžkových pokojích či v apartmánu.
Pokoje mají buď vlastní koupelnu s WC, či společnou koupelnu na chodbě. Na každém patře je i malá kuchyňka.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.