První český restaurační minipivovar Pivovarský Dvůr Chýně byl uveden do provozu na podzim roku 1992. Celý objekt, ve kterém se pivovar nachází, byl dříve součástí hospodářských budov kláštera a sloužil k chovu dobytka.
V
příjemném prostředí se stylovým nábytkem můžete být součástí mistrovského díla sládků. Pivo se
vaří před vašimi zraky v měděných varnách, které se nachází přímo v restauraci.
Pivo je vyráběno
proslulou českou technologií s použitím
tradičních surovin, tj. sladu, chmele a vody. Kapacita celého zařízení je přibližně
2 000 hl piva ročně. Vařené druhy piva jsou podávány přímo v restauraci. Veškeré pivo, které se zde vaří, je
kvasnicové nefiltrované svrchně nebo spodně kvašené.
Pivovarský Dvůr Chýně vyrábí: Několikrát do roka pro vás připravujeme
víkendy zaměřené na speciality (pivo, steaky ze speciálních druhů masa, staročeské hody a hody z lesu a chlívků, bsluha v dobových kostýmech). Na své si přijdou i děti, protože je zde připravený
dětský koutek. Návštěvníkům je k dispozici i
přilehlé parkoviště pro auta a autobusy.
Zažijte mistrovství sládků a ochutnávku tradičních piv přímo v restauraci Pivovarský Dvůr Chýně, kde se pivo vaří před vašimi očima.
Pivovarský Dvůr Chýně byl uveden do provozu na podzim roku 1992.
Pivo je vařeno pomocí tradiční české technologie s použitím tradičních surovin: sladu, chmele a vody.
Roční kapacita výroby piva je přibližně 2 000 hektolitrů.
Původně objekt sloužil jako hospodářské budovy kláštera a byl využíván k chovu dobytka.
Vaří se zde kvasnicové nefiltrované svrchně i spodně kvašené pivo.
Nabízí speciální víkendy zaměřené na speciality jako pivo, steaky, staročeské hody a hody z lesu a chlívků.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.