Restaurace Semmering u Prokopského údolí láká na netradiční spojení moderní gastronomie a výhledů na strmé vápencové skály s výjimečnou železniční stavbou Pražského Semmeringu.
Pouhých pět minut od Smíchova si můžete připadat jako v rakouském horském středisku.
Restaurace Semmering propojila genius loci jedné z nejkrásnějších částí Prahy a
prvotřídní gastronomii postavenou na sezónních surovinách.
Restaurace Semmering vznikla v budovách bývalé prádelny a holubníku na okraji přírodní rezervace
Prokopské údolí. Výsledná podoba objektu je dílem
architekta Šimona Brnady z ateliéru PH6, který stojí za architektonickým návrhem mnoha gastro podniků. Díky citlivé rekonstrukci mají hosté z prostorné terasy i všech míst v interiéru zaručený
výhled na neopakovatelné pražské panorama – ostré skalní útvary nasvětlené zapadajícím sluncem, stáda ovcí na barevných podzimních pláních nedotčených civilizací, houkající vlak projíždějící přes dvojici až 25 metrů vysokých viaduktů a o kus dál výběh Zoo Praha pro ohrožené koně Převalského.
Pravidelně obměňované sezónní menu restaurace doplňují vždy
týdenní speciality. Některé ze surovin odebírá Semmering od lokálních dodavatelů. Například saláty a sezónní zeleninu dodává sousední Prokopská farma, na čepu je mimo jiné i pivo z
pivovaru Prokopák.