Restaurace Malý Buddha na pražském Pohořelci patří k těm, které své hosty dokážou odnést daleko od vnějšího světa klidu a nespěchu. Pod soškami božstev dýmají vonné tyčinky, náladu podkresluje meditační hudba.
Myšlenky na smyslné chuťové tóny zralého mangového džusu či onen banán vás budou pronásledovat při každé návštěvě Malého Buddhy. Většina jídla, které v Malém Buddhovi servírují, je až klášterně cudná. Kořeněná jen lehce, hříšné myšlenky tu na vás přijdou leda po smaženém banánu nebo některém z hustých džusů z exotického ovoce.
Ani v jednom případě to není jídlo, které by vám roztancovalo chuťové buňky na jazyku do závratných obrátek. Chuť hub, skleněných nudlí a tofu se snoubí v přirozenou a půvabnou kompozici, které dodává důraznější tón kořenová zelenina. Smažený banán je důvodem, proč se do Malého Buddhy občas dobrovolně všichni vrací. Dobrou zábavou může být i ochutnávání asijského alkoholu: zkusit se dá třeba bambusový likér či ženšenové víno.