V roce 2013 se do Břeclavi po téměř dvaceti letech vrátila výroba piva. Tradice vaření piva v Břeclavi však sahá do velmi dávných dob, je spojená s dynamickým budováním místního pivovaru a rozšiřováním pivní výroby, která se dle prvních písemně podložený zmínek dokládá již v polovině 14. století.
Břeclav a pivovarnická výroba patří již od nepaměti nerozlučně k sobě.
Břeclavský pivovar podle dochovaných zmínek
patřil k nejstarším na Moravě. První zápis je
z roku 1414, kdy už ale fungoval.
Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/v-breclavi-obnovi-vyrobu-jeden-z-nejstarsich-pivovaru-na-morave-923256#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Novodobý provoz vznikl v roce 1901a vydržel 95 let.
V obnoveném Zámeckém pivovaru Břeclav
se od května 2013 vaří
desetistupňové pivo Delegát. Břeclavská
dvanáctka získala staronový název
Kanec. Delegát je světlé výčepní pivo. Vaří se klasickou starou českou technologií. K jeho výrobě se používají
výhradně české suroviny, a to ručně vyráběný slad ze Sladovny Záhlinice a nejkvalitnější chmele z žatecké oblasti. Dvanáctku můžete v Břeclavi ochutnat v čistě přírodní podobě, to znamená
bez filtrace, pasterace a jiných úprav. Zatímco je desítka připoravována z jednoho druhu sladu, k uvaření dvanáctky se používají druhy dva.
Během celého léta pivovar zve na
ochutnávky místního piva ve venkovním posezení
přímo
v areálu pivovaru. Připraveno je mimo točeného piva i rychlé občerstvení (klobása, párek v rohlíku, hranolky, nanuky a velký výběr nealko nápojů a drobných pochutin). Domů si můžete odnést naše pivo v
1,5l PET lahvích a případě zájmu si zakoupit i předměty
limitované edice zámeckého pivovaru, vhodné zejména pro sběratele. Do konce srpna otevřeno
denně od 10:00 – 22:00 hodin.
Podívejte se na obnovenou tradici pivovarnictví v Zámeckém pivovaru Břeclav, jeho historii a unikátní nabídku českého piva.
Výroba piva byla v Břeclavi obnovena v roce 2013.
Tradice vaření piva v Břeclavi sahá do poloviny 14. století a pivovar patří k nejstarším na Moravě.
Desetistupňové pivo se jmenuje Delegát.
K výrobě piva Delegát se používají český slad ze Sladovny Záhlinice a chmel z žatecké oblasti.
Během léta pivovar nabízí ochutnávky místního piva a rychlé občerstvení ve venkovním posezení.
Pivovar je otevřen denně od 10:00 do 22:00 hodin do konce srpna.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.