Lukáš Ráb v roce 2012 předváděl na veletrhu v Brně, jak se vyrábí zmrzlina, a tam dostal nabídku od majitele italské firmy, která vyrábí suroviny pro řemeslnou zmrzlinu, která se neodmítá.
Odletěl na rok do San Clemente učit se zmrzlinu, za rodinou se vracel o víkendech. Od té doby procestoval spoustu zemí a veletrhů, kde učil zákazníky vyrábět zmrzlinu. V roce 2017 otevřel Lukáš s manželkou olomoucké Zmrzlinárium, kde dodnes vyrábí smetanové zmrzliny, které mají až 8 % živočišného tuku, sorbety zase nejdou pod 75 % obsahu ovoce. Nejprodávanější jsou příchutě vanilka, čokoláda, citron a jahoda. Vlajkovou lodí je Zmrzlinárium, kde je pět kombinovaných příchutí. Ale zkuste třeba zmrzlinu biskupský chlebíček, turecký med, řepa se skořicí, jablečná přesnídávka, mléčná rýže.
Poznejte Zmrzlinárium Café Centro, založené Lukášem Rábem v roce 2017, a ochutnejte unikátní kombinace jako řepa se skořicí či turecký med.
Zakladatelem Zmrzlinárium Café Centro je Lukáš Ráb.
Zmrzlinárium Café Centro bylo otevřeno v roce 2017.
Zmrzlinárium nabízí unikátní příchutě jako biskupský chlebíček, turecký med, řepa se skořicí a jablečná přesnídávka.
Nejprodávanější příchutě jsou vanilka, čokoláda, citron a jahoda.
Smetanové zmrzliny mají až 8 % živočišného tuku.
Sorbet má nejméně 75 % obsahu ovoce.
Lukáš Ráb se učil vyrábět zmrzlinu v San Clemente v Itálii.
Lukáš Ráb navštívil mnoho zemí pro výuku výroby zmrzliny, ale specifické země nejsou v textu zmíněny.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.