Když kdysi dávno vzniklo rčení, že
polévka je grunt, určitě tím nebyla myšlena polévka z pytlíku, ale domácí s láskou vařený pokrm, co zahřeje a zasytí. Ale jak často máte čas něco tak dobrého uvařit? Pro všechny, kteří mají rádi polévky,
vývary i krémy nejrůznějších barev, chutí a vůní, připravují již pátým rokem organizátoři festivalu Živá ulice jednodenní
Festival polévky. V předešlých letech se v
Plzni konal jednou ročně, vždy první nebo druhou neděli v září. Jeho návštěvníkům to ale nestačilo, a tak se pro velký zájem koná pravidelně
i jeho jarní edice, letos připadající na
neděli 29. května.
Polévky se budou tradičně
vařit v areálu Plzeňského Prazdroje na ohni ve 40litrových kotlích. Jednotlivé kuchařské týmy tak budete moci pozorovat pěkně při práci. Na své si přijdou milovníci
exotických chutí polévek z celého světa i
klasických českých zelňaček či bramboraček. V nabídce také budou vegetariánské a veganské polévky. Festival je soutěžní, návštěvníci mohou hlasováním
rozhodnout o nejlepší polévce. Standardní velikost porce je 300 mililitrů, někteří prodejci budou mít i menší degustační porce, aby mohli lidé ochutnat co nejvíce vzorků. Pod kotli se zatopí dopoledne s i kuchaři se pustí do práce co nejdříve, aby mohli už
v
11:00 hodin polévky servírovat.