Od 11 do 16 hodin uvidíte na Gurmánském loučení s létem ukázky přípravy mořských plodů a ryb v podání odborníků ze společnosti Makro. Tým kuchařů hotelu Horal z nich připraví vybrané speciality, které přinesou zajímavé propojení exotičtějších surovin s tradičními valašskými. K ochutnání bude například salát z chobotnice, manga a řapíkatého celeru s meruňkovou redukcí, krevetový špíz s ovčím sýrem nebo grilovaný steak z tuňáka na omáčce z pečených paprik.
Připravena bude také ochutnávka moravských vín a různých druhů sýrů, k tomu zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka. Program bude moderovat Milan Nepustil. Těšit se můžete i na ukázky výroby frgálů a pokud budete chtít, můžete si jejich výrobu také sami vyzkoušet.
Gurmánské loučení s létem bude zároveň předzvěstí blížícího se Karlovského gastrofestivalu, kterého se hotel Horal tradičně účastní.