Pro odvážné gastronomické objevitele připravil
Petr Ocknecht pětichodové degustační hmyzí menu v ceně 319 Kč. Zcela unikátním pokrmem, který v rámci akce
S Hmyzem V Kuchyni v resturantu Leporelo+ můžete jako součást degustačního menu ochutnat, je restovaná
larva Zlatohlávka podávaná na teplém salátku z čevené čočky.
Další hmyzí speciality, které jsou součástí speciálního menu jsou: Cvrček na másle s domácím hmyzím chlebem a máslem, restovaná zelenina s červy (paprika, cuketa, cibule, červená řepa, zelí), grilované saranče na polentě a jako dezert čokoládové brownies se sušeným hmyzem podávané se zakysanou smetanou. Pro opravdové znalce je nad rámec degustačního menu nabízen také grilovaný baby štír v ceně 299 Kč/ks, kterého je nutné předem objednat při rezervaci míst na.
Hmyzí speciality jsou připravovány z hmyzu, který pochází ze speciálních chovů. Ty produkují hmyz na objednávku – výhradně pro gastronomické účely. Tento hmyz je chován ve sterilním prostředí a je krmen surovinami vysoké kvality, které jsou vybrány tak, aby hmyzu a pokrmu z něj dodaly tu nejlahodnější chuť. Ti, kteří mají odvahu ochutnávat nové a netradiční pokrmy, si v brněnském restaurantu Leporelo+ na akci S Hmyzem V Kuchyni III určitě pochutnají.