Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Jihomoravský kraj nebo navštivte
Společenské akce v celé ČR.
Hmyz v kuchyni? Chutnější než si myslíte! Hmyzí menu v restaurantu Leporelo 6. a 7. prosince 2012. Restaurant Leporelo v Domě umění města Brna nabízí možnost ochutnat opravdu netradiční speciality, které připraví kulinární průkopník Petr Ocknecht.
Už potřetí nabízí restaurant Leporelo v Domě umění města Brna možnost ochutnat opravdu netradiční speciality, které pro gastronomické dobrodruhy připraví kulinární průkopník Petr Ocknecht – jediný profesionální kuchař v republice, který se specializuje na entomofágii – využití hmyzu v potravě člověka.
Pro odvážné gastronomické objevitele připravil Petr Ocknecht pětichodové degustační hmyzí menu v ceně 319 Kč. Zcela unikátním pokrmem, který v rámci akce s hmyzem v kuchyni III v resturantu Leporelo můžete jako součást degustačního menu ochutnat, je restovaná larva Zlatohlávka podávaná na teplém salátku z čevené čočky. Další hmyzí speciality, které jsou součástí speciálního menu jsou: Cvrček na másle s domácím hmyzím chlebem a máslem, restovaná zelenina s červy (paprika, cuketa, cibule, červená řepa, zelí), grilované saranče na polentě a jako dezert čokoládové brownies se sušeným hmyzem podávané se zakysanou smetanou.
Pro opravdové znalce je nad rámec degustačního menu nabízen také grilovaný baby štír v ceně 299 Kč/ks, kterého je nutné předem objednat při rezervaci míst na webových stránkách.
Hmyzí speciality jsou připravovány z hmyzu, který pochází ze speciálních chovů. Ty produkují hmyz na objednávku – výhradně pro gastronomické účely. Tento hmyz je chován ve sterilním prostředí a je krmen surovinami vysoké kvality, které jsou vybrány tak, aby hmyzu a pokrmu z něj dodaly tu nejlahodnější chuť. Ti, kteří mají odvahu ochutnávat nové a netradiční pokrmy, si v brněnském restaurantu Leporelo+ na akci S HMYZEM V KUCHYNI III určitě pochutnají.