Dalším krokem ve zvyšování prestiže se stalo zapojení karlovických hotelů do
Czech Specials – projektu České centrály cestovního ruchu CzechTourism, který je zaměřen na popularizaci národní i krajové kuchyně. Restaurace, které chtějí certifikát získat, musí garantovat vysokou kvalitu pokrmů, servisu či vybavení a mít v nabídce minimálně jednu národní a jednu krajovou specialitu. Ty jsou nyní ve stálém menu všech tří hotelů označeny zřetelným logem Czech Specials.
Všechny certifikované restaurace jsou uvedeny na webu
www.czechspecials.cz. Ze Zlínského kraje je certifikováno zatím čtrnáct podniků.
Víte, že….z krajových specialit je mezi návštěvníky resortu Valachy nejoblíbenější kyselice, následovaná haluškami se zelím nebo brynzou. Kyselice proto nechybí ani mezi pokrmy označenými logem Czech Specials.
Pokrmy označené logem Czech Specials v menu hotelů: Hotel Lanterna: Valašská kyselice. Svíčková na smetaně. Jehněčí kýta s gratinovanou cuketou, brynzou a omáčkou demi glace
Hotel Horal: Pomalu pečené jehněčí kolínko s pohankovým kubou. Pečené kachní stehno s červeným zelím a špekovým knedlíkem
Hotel Galik: Skopová polévka s masem, zeleninou a s brynzovou torteliny. Moravský vrabec s listovým špenátem, bramborovými knedlíky a omáčkou z černého piva