Skanzen Rožnov pod Radhoštěm – Valašské muzeum v přírodě

Divadlo a hudba Zlínský kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Skanzen Rožnov pod Radhoštěm – Valašské muzeum v přírodě

Když se v Česku řekne skanzen, mnozí si představí právě ten v Rožnově pod Radhoštěm. Největší a nejstarší skanzen ve střední Evropě byl založen v roce 1925 a v jeho třech expozicích, Dřevěném městečku, Valašské dědině a Mlýnské dolině, je rozmístěno téměř 100 památkových objektů.
Rožnov pod Radhoštěm, Zlínský kraj

Golden Apple Cinema ve Zlíně

Multikino Golden Apple Cinema Zlín najdete v OC Zlaté Jablko na náměstí Míru. Zlínské kino disponuje plnohodnotný digitálním vybavení odpovídající světovému standardu DCI (Digital Cinema Initiatives).
Zlín, Zlínský kraj

Kongresové centrum Zlín – kulturně společenské centrum

Kongresové centrum, které navrhla slavná architektka a zlínská rodačka Eva Jiřičná, je zaměřené na pořádání kulturních, společenských a vzdělávacích akcí. Poskytuje také zázemí pro Filharmonii Bohuslava Martinů.
Zlín, Zlínský kraj

Lázeňské divadlo v Luhačovicích

Lázeňské divadlo v Luhačovicích slouží veřejnosti již přes sto let. Je vyhledávaným místem návštěvníků zdejších lázní a nedílnou součástí kulturního života Luhačovic.
Luhačovice, Zlínský kraj

Valašské národní divadlo v Karolince

Valašské národní divadlo vzniklo dne 11.5.2004. Jeho hlavní činností je provozování kulturního zařízení zejména divadla. Jeho cílem je obnova a zachování kulturních tradic na Valašsku, činnost pro mládež a příhraniční spolupráce v oblasti kultury se Slovenskem.
Karolinka, Zlínský kraj

Zvonice Soláň

Fakta o historii Soláně, jeho obyvatelích, jejich životním stylu a kultuře, propaguje oblast Soláně publicisticky, edičně a organizací společenských a kulturních akcí spojených s aktualizací valašských zvyků a tradic.
Karolinka, Zlínský kraj

Kulturní dům Klobučan

Hlavní místo kulturních a společenských akcí ve městě Valašské Klobouky je kulturní dům Klobučan.
Valašské Klobouky, Zlínský kraj

Malé kino Ateliéry ve Zlíně

Jednosálové Malé kino se nachází v areálu bývalých zlínských filmových ateliérů. Pojme 37 diváků a promítá se zde od čtvrtka do neděle. Sobota a neděle odpoledne patří dětem. K občerstvení zve diváky KINOhospůdka.
Zlín, Zlínský kraj

Kino Hvězda Uherské Hradiště

Rozsáhlá budova kina Hvězda v Uherském Hradišti z roku 1967, která slouží zároveň i jako kryt civilní ochrany, je po desetiletí významným centrem kulturního života města a jeho okolí.
Uherské Hradiště, Zlínský kraj

Vesnická památková rezervace Vlčnov

Nejstarší a nejznámější slovácká národopisná slavnost Jízda králů ve Vlčnově se koná každoročně poslední víkend v květnu. Jízdu králů provází překrásné slovácké kroje, vyhlášené vlčnovské vdolečky, slivovice a ochutnávky místních vín. Od roku 2011 je jízda králů zapsána na seznam UNESCO.
Vlčnov, Zlínský kraj

Kulturní centrum Vizovice

Kulturní centrum Vizovice zastřešuje aktivity bývalého domu kultury, kina, městské knihovny a turistického informačního centra. Konají se zde koncerty, divadla a filmová představení, výstavy, besedy, přednášky a jiné umělecké a společenské akce.
Vizovice, Zlínský kraj

Základní umělecká škola Morava

Jedním ze záměrů ZUŠ je, aby učitel dojížděl za žákem a ne naopak.
Zlín, Zlínský kraj