Letní dny si žádají lehkost, svěžest a chuťové kombinace, které osvěží a zároveň potěší. Připravili jsme pro vás sezónní menu plné čerstvých surovin, bylinek a barevných variací.
Menu otevírá osvěžující zeleninové
gazpacho s jemným nádechem čerstvé
bazalky, ideální jako lehký letní startér. Pokračujeme lahodnými
drůbežími jatýrky na pečeném česneku, doplněnými jemným crème fraîche, bazalkovým pestem a rozpečenou bagetou. Hlavní chod představuje šťavnatou
plněnou krůtí rolku s voňavou slaninou a modrým sýrem, servírovanou s hladkým batátovým pyré a máslem restovanou kukuřičkou. Nechybí ani
grilované kachní prso doplněné o salát z čočky Beluga s čerstvými klíčky, Julienne paprikou, oregánem a cherry rajčátky. A pro milovníky lehčích jídel nabízíme
trhané listy salátu s uzeným lososem, doplněné o pikantní rukolu, restovanou Julienne mrkvičku na přepuštěném másle s kouřovou solí, cherry rajčátky a sladkokyselou redukcí z ostružin.
Poznejte letní menu v Malostranské Besedě veřejném důrazem na lehkost, svěžest a lokální suroviny. Ideální pro milovníky dobrého jídla.
Letní menu zahrnuje osvěžující zeleninové gazpacho, drůbeží jatýrka s crème fraîche, plněnou krůtí rolku s modrým sýrem a batátovým pyré, grilované kachní prso s salátem z čočky a trhané listy salátu s uzeným lososem.
Hlavní přísady obsahují čerstvou bazalku, crème fraîche, bazalkové pesto, slaninu, modrý sýr, batáty, mais, Beluga čočku, klíčky, papriku, cherry rajčátka a uzený losos.
Menu nabízí polévku, studený i teplý předkrm, hlavní chody a lehký salát.
Vegetariánské možnosti nejsou specificky zmíněné, ale menu obsahuje zeleninové gazpacho a saláty.
Text o rezervaci nespecifikuje, ale obvykle je doporučeno rezervace v restauracích.
Letní menu je navrženo s důrazem na lehkost, svěžest a chuťové kombinace.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.