Gurmánský festival, který letos v Plzni oslaví již devátý ročník, láká na celou řadu novinek. Nové i známé kuchařské hvězdy, překvapivé novinky v gastronomii, které letí ve světě, výrazně vylepšená a pohodlná zázemí včetně nové pivní a vinařské zóny a celá řada dalších překvapení .
To vše za OC Plzeň Plaza 18. – 19. května v OC Plzeň Plaza. Plzeň se spolu s
Pardubicemi a
Libercem opět stanou hostiteli Beko Fresh festivalu.
Letos bude novinek celá řada – pivní zóna s velkokapacitním stanem s prezentací minipivovarů a živou kapelou po oba dny, nová vinařská zóna s řízenými degustacemi našich nejlepších vinařství, plážová barová zóna s koktejlovými bary, nebo třeba důraz na prezentaci originálních menu, která dobývají a okouzlují světové festivaly.
Beko Fresh Festival letos klade
důraz také na ekologii – snahou organizátorů je maximálně
omezit plastové obaly a nádobí používané vystavovateli i kuchaři.
Jednou z nových restaurací je kočovná
škola vaření šéfkuchaře Marka Pavaly Fuego s vařením na otevřeném ohni, další
The Bowls nabízející havajské sympatické misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem, nebo Meat Vandals s trhaným vepřovým a pastrami v bulce či briošce. Představí se také Extrémní catering se šneky po toskánsku, mořským ježkem, bizoním burgerem či holoubátky, burgrárna Q Burger Bar, či Avocado Street Bistro, ve které je avokádo opravdu hlavní ingrediencí a součástí každého menu.
Nejlepší rybí speciality představí restaurace
Šupina a Šupinka, prezentovat se bude i českobudějovický
Restaurant Valmer, rodinný podnik
Cobliha a
Sri Lanka curry house. Škola vaření
Fine Food Academy, kterou založil milovník dobrého jídla Honza Krob, připraví softshell krab burger, asijský open burger s mečounem, cheeseburger z nejlepšího hovězího na světě – z wagyu a další speciality.
Z místních vyhlášených podniků se návštěvníci v Plzni mohou těšit na prezentaci např.
Lokálu pod divadlem, restaurací Comix Urban Pub, Bistromill, Arnie´s Bistro & Coffee a další.
Na Beko Fresh Festivalu se představí známé kuchařské osobnosti v čele s tradiční „tváří festivalu“
Zdeňkem Pohlreichem. K Pohlreichovi se letos v Plzni připojí šéfkuchař a popularizátor gastronomie
Roman Vaněk a šéfkuchař
Roman Paulus.
FESTIVAL PRO DĚTI Maminky jistě ocení zázemí pro kojení, krmení, přebalení a odpočinek s nejmenšími dětmi. MonPeri Baby zóna pro kojence a batolata nabídne plenky i ubrousky zdarma. Jako zpestření je přichystaný závod batolat v lezení. Starším dětem bude určen program na Haribo Mini Workshop stage. Děti se během workshopů stanou malými šéfkuchaři, naučí se připravit svačinku, užijí si hodně legrace, odnesou spoustu zážitků a spolu s tím i něco dobrého. Jednotlivé workshopy povedou profesionální kuchaři i kuchařské celebrity, několikrát za den děti pobaví i Kouzelník Pan Kravata. Mnozí rodiče ocení i mobilní Dětský koutek, který jim umožní na chvilku vydechnout a nasát tu pravou atmosféru food festivalu. To vše bude pro vaše děti připraveno zdarma.
VINAŘI, PIVAŘI A KAFAŘI JÁSAJÍ Rozšířené a pohodlnější velkokapacitní stany, více míst k sezení, delikatesy vhodné k danému nápoji, doprovodný program – to vše jistě ocení návštěvníci pivních a vinařských zón. Pivaři jistě ocení živou kapelu Wband, vinaři pak řízené degustace vedené špičkovými someliery např. z Vinařství Piálek a Jäger. Chybět nebude ani De Longhi Coffee zóna se Školou kávy a prezentací místních pražíren.
V prostorách OC Plzeň Plaza, Radčická ul. Sobota, 18. května 10 – 20 h
Neděle, 19. května 10 – 17 h