Dotkněte se a ochutnejte šlechtický stůl přelomu 16. a 17. století.
Co skrývala tabule renesančního velmože?
Dotkněte se a ochutnejte šlechtický stůl přelomu 16. a 17. století.
Během jediného večera můžete: VIDĚT naši nádhernou zahradu iluminovanou stovkami svíček (základní vstupné)
VYROBIT a ODNÉST SI z workshopu něco z historické gastronomie (vyšší vstupné)
OCHUTNAT renesanční jídlo servírované ve vile (prémiové vstupné)
Workshopy připraví a bude jimi také osobně provázet 3 skupiny po 12ti lidech Mgr. Milan Svoboda, expert na historickou gastronomii: Budete mít možnost složit si svůj vlastní origamický ubrousek podle historických předloh z roku 1639.
Vytvoříte si marcipánovou ozdobu za pomoci historické dřevěné formy, které se používaly ke tvorbě cukrových ozdob už od konce středověku.
A napijete se z repliky renesanční sklenice z poloviny 16. století, která byla tehdy výkřikem módy v oblasti stolního náčiní.
Renesanční hostinu formou dekorativního studeného buffetového stolu, u kterého proběhne výklad, připraví skupina Mensa nobilium pro 2 skupiny po 30ti lidech dle kuchařky "De re coquinaria", připisované Marcu Gaviovi Apiciovi. Můžete se těšit na: zvěřinové paštiky
aspiky z ryb
sladké žele s ovocem
tvarovaný marcipán
ovoce na ozdobu i k jídlu
Prožijte jedinečnou Hradozámeckou noc s historickou gastronomií na Kratochvíli. Ochutnejte renesanční pokrmy a zúčastněte se fascinujících workshopů.
Hradozámecká noc se koná během jednoho večera.
Za základní vstupné můžete vidět nádhernou zahradu iluminovanou stovkami svíček.
Na workshopu si můžete vytvořit marcipánové ozdoby pomocí historické dřevěné formy a origamický ubrousek dle historických předloh.
Každá skupina na workshopu může mít maximálně 12 lidí.
Při prémiovém vstupném můžete ochutnat renesanční jídlo servírované ve vile.
Na hostině se podává nápoj z repliky renesanční sklenice z 16. století.
Na renesanční hostině můžete ochutnat zvěřinové paštiky, aspiky z ryb, sladké žele s ovocem a tvarovaný marcipán.
Workshopy historické gastronomie provází Mgr. Milan Svoboda, expert na historickou gastronomii.
Můžete vidět iluminovanou zahradu, zúčastnit se workshopů s historickou gastronomií, ochutnat renesanční jídla a naučit se o historickém stolování.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.