Opět vás po roce zveme na tradiční kávový víkend! Skvělý barista Dan Brablec pro vás uspořádá kávové představení přímo na vašem stole. Připraví kávu alternativním způsobem, v Aeropressu nebo ve V60, s podrobným výkladem a popisem kávy. Bude to zajímavé, voňavé a dobré, tak si tenhle zážitek ujít!
Skvělý barista Dan Brablec přiveze několik výborných výběrových káv, které sám vybírá a praží, takže budete moct ochutnat kávu v různých odstínech chuti z pražírny Birdsong. Hlavně ale pro vás uspořádá krásné kávové představení přímo na vašem stole. Připraví vám kávu alternativním způsobem, a to buď v Aeropressu nebo ve V60, s podrobným výkladem a popisem kávy. I na mlýnku budeme mít novou kávu na ochutnání. A my vám k tomu přidáme luxusní kávové makronky.
Alternativní přípravy kávy – V60 a Aeropress
Aeropress je vynález, který v roce 2005 přinesl malou kávovou revoluci. Od této chvíle si každý z nás může nejen v domácích podmínkách připravit jednoduše velmi chutnou a vysoce kvalitní kávu špičkových parametrů. Aeropress je velmi jednoduchý aparát, který funguje na principu protlačování extrahované kávy přes jemný papírový filtr.
V60, neboli jedna z nejoblíbenějších metod pro přípravu kávy – dripper s označením V60 od japonské firmy Hario. Původně skleněná nádobka ve tvaru kužele vznikla už v roce 1921. Na svoje (znovu) objevení si však musel dripper počkat, a to až do roku 2004. Oproti svému pradědečkovi doznal některých důležitých změn – má větší otvor uprostřed a upravené žebrování drážek. A proč obsahuje číslici ve svém názvu? Je to jednoduché – označuje úhel, který svírá papírový filtr v nádobce, přes který se káva filtruje.
Na alternativní přípravu kávy budeme používat dva druhy výběrové kávy z pražírny Birdsong coffee, a to Etiopii a Ugandu.
Můžete si sami vybrat, ze které kávy budete chtít připravit váš šálek, a stejně tak si sami vyberete, jakým způsobem, zda V60 nebo Aeropress.
Zažijte tradiční kávový víkend na Šumavě s baristou Danem Brablecem. Ochutnávejte jedinečné kávy, připravované metodami Aeropress a V60.
Kávový víkend je tradiční událost, kde se připravuje káva alternativními metodami jako Aeropress nebo V60 s podrobným popisem procesu přípravy.
Dan Brablec je barista, který je zodpovědný za přípravu a prezentaci kávy na kávovém víkendu.
Budou k dispozici různé výběrové kávy, včetně Etiopii a Ugandy z pražírny Birdsong coffee.
Na přípravu kávy bude použit Aeropress a V60, dvě oblíbené metody pro alternativní přípravy kávy.
Aeropress je zařízení pro přípravu kávy, které funguje na principu protlačování extrahované kávy přes jemný papírový filtr a bylo zavedeno v roce 2005.
V60 je metoda přípravy kávy s použitím dripperu od japonské firmy Hario, který má kuželový tvar a byl původně zaveden v roce 1921, s hlavními změnami provedenými v roce 2004.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.