Pro zájemce, kteří by se lanýže burgundského chtěli naučit připravovat sami, připravilo Národním zemědělské muzeum ve spolupráci s Asociace kuchařů a cukrářů ČR kulinářský kurz pod vedením špičkového šéfkuchaře Radka Davida.
Radek David, dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a aktuální kapitán InterGast Culinary Teamu se zúčastnil více než 70 kuchařských soutěží po celém světě. 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda. Rok a půl strávil na pozici kreativního šéfkuchaře firmy Aramark, která je poskytovatelem firemního stravování.
V soukromí je Radek velký milovník cestování, fotografování a asijské kuchyně. Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkových světových kucharů.
Co se bude připravovat:
- Míchaná vejce s lanýži
- Domácí tagliatelle s lanýžovým velouté, lanýži a parmezánem
- Kuřecí prsa plněná pod kůží lanýži a bramborové pyré