Součástí podniku Bistrotéka Valachy ve zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín jsou také velmi oblíbené kurzy vaření.
Zlínská Bistrotéka Valachy opět „rozjíždí“ oblíbenou Školu vaření. Kdo nejen rád jí, ale také rád jídlo připravuje, neměl by si nechat ujít nabídku kurzů ve zlínské Škole vaření. Ty probíhají pod dohledem mistrů ve svém oboru v komfortním zázemí ve speciální kuchyni Bistrotéky Valachy, která je místem setkávání gurmánů, hobby kuchařů a nadšenců kvalitní gastronomie. V roce 2024 kurzy prošlo již 1200 lidí a zájem je i o dětské kurzy, které budou nyní také pořádat.
NOVINKY
Tradiční pečení z kynutého těsta – 20.1., 3.3., Nejlepší dezerty z Bistrotéky Valachy - 23.4.
Lektorský tým má novou posilu: šéfcukrářku Bistrotéky Valachy
Tamaru Adamčíkovou, která v podniku od jeho počátků stojí nejen za tolik populárními dezerty, ale také za vynikajícími koláči, buchtami a dalším sladkým sortimentem Pekařáku. Načerpejte zkušenosti od osoby nejpovolanější!
Thajská kuchyně IV. - 13.4.
Kurzy s
Antonínem Bradáčem patří ve Zlíně k těm nejoblíbenějším. Lektor Antonín Bradáč nyní přichází s novým tématem:
naučte se připravovat Khao Soi, krevety s tempuře nebo mango salát s chilli papričkami.
Best of world - 25.3.
Vydejte se letem gastronomickým světem. Pod vedením zkušeného
Přemysla Kose se naučíte čtyři speciality z různých zemí: od asijského dhalu z červené čočky až po „vytuněný“ americký hamburger.
Kuře na talíři - 29.4.
Zkušený kuchař
Jan Nedoma působil ve špičkových restauracích, mj. olomouckém Entree nebo ve Fieldu u Michelinem ověnčeného Radka Kašpárka. Na kurzu se podělí o zkušenosti, jak různě využít kuřecí maso.
Valentýnské pečení s Martinou Kynstlerovou - 12.2.
Vítězka televizního pořadu Peče celá země přichází ve Škole vaření s novým tématem. Odneste si z kurzu sladké valentýnské překvapení pro někoho blízkého.
Španělská kuchyně - 19.2., 9.4.
Rodilý španělský kuchař
Mitxel Moraga pocházející z Valencie vás naučí nejlepší paellu, různé druhy tapas a dezert crema catalana.
Velký kurz tataráků – 26.5., Mořský vlk čtyřikrát jinak - 28.4., 9.6.
Šéfkuchař Dejvické 34
Tomáš Černý pravidelně vede ve Zlíně populární kurzy italské kuchyně nebo přípravy steaků. Teď se s ním můžete naučit i různé druhy tataráků nebo rybu.
Pokračovat budou i tradiční a populární témata, jako třeba
kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy nebo
valašských frgálů s pekařkou Resortu Valachy Velké Karlovice Pavlou Stoklasovou. K tradičně oblíbeným patří i kurzy Antonína Bradáče, specialisty na thajskou a asijskou kuchyni, nebo Tomáše Černého, šéfkuchaře restaurace Dejvická 34 oceněné Bib Gourmand v Michelinově průvodci, jenž vyučuje italskou kuchyni, přípravu steaků a tematické Pánské jízdy. Bistrotéka dlouhodobě spolupracuje mj. i s vietnamským kuchařem
Mayem Tran Hau z bistra Večerka Brno, zlínským specialistou na grilování Přemyslem Kosem a dalšími lektory.
Zajímavostí Školy vaření je, že se kurzy odehrávají
přímo v restauraci Bistrotéky Valachy v druhém podlaží zlínského Obchodního domu. Část restaurace je koncipována jako kuchařský kout se zázemím a vybavením pro výuku.
Harmonogram kurzů Školy vaření Bistrotéky Valachy
- Moderní odpalované těsto II – 28.1., 4.3., 1.4.
- Neobyčejné zákusky, tak trochu jinak – 4.2., 19.5.
- Pečení dokonalých dortů II – 10.2., 31.3., 5.5.
- Streetfood letem světem II – 24.2.
- Curry tří chutí – 25.2.
- Pečení frgálů – 26.2., 26.3., 30.4., 28.5.
- Indická kuchyně II. – 2.3.
- Valašská kuchyně – 10.3., 7.5.
- Kouzlo croissantů: Cesta k dokonalému křupání! – 11.3., 11.6.
- Pečení kvasového chleba – 18.3., 11.5., 1.6.
- Neobyčejné zákusky, tak trochu jinak II – 19.3., 4.6.
- Thajské kuchyně III – 23.3.
- Tajemství makronek – 2.4., 18.6.
- Asijská kuchyně (nejen) pro vegany – 14.4.
- Krok za krokem k božským tartaletkám – 16.4.
- Velký kurz risotta – 27.4.
- Indická kuchyně III. – 12.5.
- Thajské kuchyně II – 18.5.
- Letní škola grilování II. – 20.5., 24.6.
- Letní škola grilování I. – 21.5.
- Kouzlo 5 druhů masa – 25.5.
- Steaky a omáčky II. – 8.6.
- Asijská kuchyně I – 15.6.
- Vietnamská kuchyně – 16.6.
- Letní škola grilování – Steaky na grilu – 17.6.
- Kurz pro děti – 22.6.
- Japonská kuchyně I – 29.6.
Škola vaření v Bistrotéce Valachy