Přiučte se kuchařskému umění od zkušených mistrů kuchařů, pekařů či cukrářů! V
září se budou konat
kurzy Thajská kuchyně II,
Vietnamská kuchyně, Výroba
čokoládových pralinek, Neobyčejné zákusky, tak trohu jinak II, Vaření podle Jamieho Olivera, Kurz
valašské kuchyně, Kouzlo 5 druhů masa,
Česká kuchyně a Kurz pečení
kváskového chleba. Pro děti se bude konat kurz Připrav si dětskou párty pro kamarády. Během
října se můžete těšit na přípravu
ryb, tartaletky, pečení
dokonalých dortů, pečení
frgálů či dokonalou přípravu zvěřiny.
Zlínská Škola vaření pravidelně spolupracuje vedle Martiny Kynstlerové,
vítězky soutěže
Peče celá země, s dalšími renomovanými osobnostmi. Vyučuje v ní mj. Tomáš Černý, šéfkuchař pražské restaurace
Dejvická 34 oceněné
Bib Gourmand v Michelinově průvodci, přední český
odborník na thajskou a asijskou kuchyni Antonín Bradáč nebo
michelinský Roman Paulus. Pečení valašských
frgálů a valašské kuchyně vyučují cukrářka Pavla Stoklasová a šéfkuchař Josef Tydlačka z
Resortu Valachy Velké Karlovice. Nově řady lektorů rozšířil Dominik Unčovský, který byl vyhlášen jako Objev roku v prestižní odborné anketě
Zlatý kuchař 2023 a má na svém kontě také vítězství v národním kole soutěže
Bocuse d´OR, která je přezdívána jako gastronomická olympiáda.
Dámy, už nebudete samy aneb na kurzy se hrnou muži
Zajímavým trendem poslední doby je, že si
čeští muži našli nového koníčka – je jím vaření, ale také pečení. A čím dál častěji míří na kurzy, kde se něčemu novému přiučí. Zatímco ještě nedávno muži buď vyhledávali určitá specifická témata, jako třeba přípravu zvěřiny či ryb, nebo kurz dostali jako dárek, v poslední době se
hlásí aktivně sami a často na kurzy, které bývaly donedávna
doménou žen. Třeba na kurzech pečení kvasového chleba nebo valašských
frgálů dokonce tvoří až polovinu účastníků.
Kuchařské kurzy se odehrávají v prostorách
Bistrotéky Valachy ve zrekonstruovaném
Obchodním domě Zlín. Součástí podniku je vedle celodenní restaurace také
obchod s pekárnou kvasového chleba,
kavárna s cukrárnou,
kornuterie a
Bar 1931. Menší kuchyňské studio pro kurzy vaření s kapacitou 14 lidí vzniklo jako součást restaurace v druhém podlaží.
Kurzy využívají i firmy pro teambuildingy, přibývá také kurzů pro uzavřenou společnost typu dámská jízda nebo oslava narozenin.