Staročeská stylová restaurace Dačický nabízí tradiční české a staročeské pokrmy, šest druhů piv, kutnohorská vína. Své jméno restaurace zdědila po Mikuláši Dačickém z Heslova (1555 – 1626), nejslavnějším kutnohorském rodákovi, renesančním bouřlivákovi, pijákovi a milovníkovi žen.
Usadit se můžete
ve stylovém šenku, v létě vás zláká nádherné posezení na zahradě s dětským koutkem a celoročně máte možnost využit původní dřevěný altán z 19. století. Restaurace nabízí šest druhů čepovaných piv, včetně pivní degustace, výborná vína z Vinné sklepy Kutná Hora, ale především
neobvyklý gastronomický zážitek. Můžete si objednat
originální pochoutku z alchymistické kuchyně – například
Maliny Aurum Foliatum, dezert zdobený pravým plátkovým zlatem.
Česká a staročeská kuchyně nabízí mimo klasických jídel také mnohá překvapení. Dáte si kančí guláš s perníkovými knedlíky nebo steaková masa na meči z Toleda? A jaké "alchymii" dáte přednost po jídle? Pro sladkou tečku můžete navštívit Cafe dačický hned ve vedlejší budově.
Restaurace Dačický v Kutné Hoře nabízí staročeské a tradiční české pokrmy, široký výběr piv a vín, zahrnuje kouzlo historie a alchymie.
Restaurace Dačický nabízí tradiční české a staročeské pokrmy jako například kančí guláš s perníkovými knedlíky nebo steaková masa na meči z Toleda.
V restauraci Dačický je dostupných šest druhů čepovaných piv.
V restauraci Dačický můžete ochutnat vína z Vinné sklepy Kutná Hora.
Ano, restaurace Dačický nabízí posezení v nádherné zahradě během léta a využití originálního dřevěného altánu z 19. století po celý rok.
Mikuláš Dačický z Heslova byl renesanční bouřlivák, piják a milovník žen, který je nejslavnějším rodákem Kutné Hory a po němž restaurace pojmenovala své jméno.
V restauraci Dačický můžete ochutnat Maliny Aurum Foliatum, dezert zdobený pravým plátkovým zlatem.
Restaurace Dačický nabízí originální pochoutky z alchymistické kuchyně vedle klasických staročeských jídel.
Ano, v restauraci Dačický je ve venkovní zahradě připravený dětský koutek.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.