S historií břevnovského kláštera je spjat také pivovar. Možná vznikl již záhy po založení kláštera, jako součást jeho hospodářského zázemí, jeho existenci ovšem jen nepřímo dokládá listina z poloviny 13. století.
Za husitských válek byl celý Břevnovský klášter včetně hospodářských objektů téměř zničen a většina řeholníků se spolu s opatem uchýlila do kláštera v Broumově. K obnově došlo až na sklonku 17. století. Nejvýznamněji se na této obnově podíleli Kryštof a Kilián Ignác Dientzenhoferové. Postupně byl vybudován nový kostel, konvent, prelatura a hospodářské objekty.
Výstavba nového pivovaru, podle klášterní kroniky, proběhla v roce 1720. Pivovar je umístěn v barokním objektu bývalých stájí. Zařízení pivovaru je převážně české výroby, kapacita zařízení je 3000 hl piva ročně. Pivovar si můžete prohlédnout v rámci exkurze nebo při nákupu piva.
Vyrábí se, vedle klasického světlého ležáku, řada speciálních druhů piva s využitím různých druhů sladů a chmelů. Některá silná piva zrají v dřevěných sudech, vyrábí se i takzvaná archivní piva. Klášterní piva jsou prodávána pod značkou Benedictus. Vyráběná piva se dodávají do vybraných restaurací a možné je rovněž koupit přímo v pivovaru.
K dostání je zde: Tmavý ležák 11%, Pšeničné pivo 11%, Světlý ležák 12%, Klášterní IPA 15%, Imperial Lager 20%, Imperial Stout 21 %, Šamp 11%.