Držite ocenění Regionální značka za Švestkové chutney.
Pan Petr Psota po odchodu z Prahy z Vydavatelství Mladá Fronta, kde pracoval jako grafik, se vrátil na sever do Kytlic, kde má letní chatu a trávil zde veškerý volný čas. Tento region si ho svým kouzlem zcela podmanil. Od mládí se zajímal také o alternativní způsob života, bylinky, příroda a všechny věci s tím spjaté. Současně měl i velmi pozitivní vztah ke gastronomii. Řízením osudu se nakonec pan Psota pustil do výroby pochoutek – především chutney, džemů, sirupů a pest.
Vše vyrábí ručně, bez barviv a chemie a pokud je to možné, tak z lokálních surovin. Pomalu a pozvolně si lidé po ochutnání jeho výrobků předávali pozitivní reference a tak si pan Psota postupně rozšiřoval okruh stálých zákazníků, později ho oslovily i první obchody, restaurace a informační střediska.
Výrobky si můžete zakoupit přímo v Kytlici nebo například v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě.
Přečtěte si o ručně vyráběných, oceněných produktech z Kytlice bez barviv a chemie, z lokálních surovin.
Regionální značka je ocenění udělované výrobkům, které splňují určité standardy kvality a původu z daného regionu.
Pan Petr Psota vyrábí především chutney, džemy, sirupy a pesta.
Pan Psota využívá převážně lokální suroviny a jeho produkty jsou bez barviv a chemie.
Produkty můžete zakoupit přímo v Kytlici nebo v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě.
Kytlice se nachází na severu České republiky a je známá pro své kouzlo a přírodní krásu.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.