Na Pekařské ulici v Brně natrefíte na originální kavárnu Večerka. Výběrovou kávu s teplým skořicovým šnekem anebo poasijštěnou koprovku, Pho s játrovými knedlíčky nebo kimchi segedín vám tu nabídnou dva nadšení baristé, Duc MInh Nguyen (Tomi) a May Tran Hau, kteří se rozhodli dělat věci jinak.
Kamarádi baristé Duc MInh Nguyen (Tomi) a May Tran Hau vedou v
Brně neobvyklou kavárnu plnou
překvapivých asijsko-českých chutí. Propojuje tak nejen vietnamsko-českou gastronomii, ale i kulturu. Samotný název podniku humorně poukazuje na způsob podnikání první generace Vietnamců u nás a když k Tomimu a Mayovi zavítáte, poznáte, že nová generace Vietnamců podniká odlišným způsobem.
Večerka se do povědomí Brňanů dostala především díky své
inovativní kuchyni. Ochutnat zde můžete například
kulajdu s kokosovým mlékem, klasické šulánky (bramborové šišky) doplněné fermentovaným salkem a yuzu gelem nebo třeba burger s
trhaným masem a kimchi. Dále vyzývá k ochutnání
sladkokyselý bůček s rýží nebo kombucha z filtrované kávy. Kromě těchto specialit vám ale kluci nabídnou bohatý výběr snídaní, obědů i večeří. O víkendu je zde populární brunch.
Milovníci kávy si mohou dopřát
výběrovou kávu berlínské pražírny
The Barn anebo kávu tuzemských pražíren – CO kafe, Pikola, Be Berry a další. Podnik se dostal do Gastromapy Lukáše Hejlíka a do Knihy kaváren 2022.