ÚvodAktualityNejlepší restaurace a kavárny na brunch aneb snídaně a oběd v jednom
Gurmánská turistika

Nejlepší restaurace a kavárny na brunch aneb snídaně a oběd v jednom

Rádi si o víkendu dopřáváte dlouhý spánek a dopoledne přemýšlíte, zda ještě připravit snídani nebo už si dát raději rovnou oběd? Dejte si kombinaci obojího ve skvělé restauraci z našeho výběru! Brunch je složenina dvou anglických slovíček: "breakfast" – snídaně a "lunch" – oběd. Je to v podstatě jídlo, které kombinuje pokrmy k snídani i obědu a obvykle se podává mezi 10. až 14. hodinou. Kam si zajít na brunch vám poradí Kudy z nudy.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Augustine Restaurant Gurmánská turistika

Augustine Restaurant

Přijďte si vychutnat unikátní kulinářský zážitek do překrásných historických prostor restaurace Augustine, která představuje klidnou oázu na Malé Straně.

Kavárna cafe33 Senohraby Gurmánská turistika

Kavárna cafe33 Senohraby

Kavárna cafe33 Senohraby z Posázaví zařadila do své nabídky nová francouzská vína! Mezi nimi najdete i takové skvosty jako 2020 Badet Clément Révélation Syrah – Viognier.

Botanik bistro v Chebu Gurmánská turistika

Botanik bistro v Chebu

Na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu najdete Botanik bistro.

Mimo – Bacaro & Boteg Gurmánská turistika

Mimo – Bacaro & Boteg

Cukrárna, kavárna a bistro v jednom to je Mimo – Bacaro & Boteg. Navíc sem můžete zajít na brunche každý den.

To je Bistro Gurmánská turistika

To je Bistro

Bistro, pekárna a cukrárna v srdci města Hradec Králové. Je libo kávu, víno, polévku a hlavní jídlo na oběd, čerstvý chlebík, bábovičku, baklavu, brownies, croissanty, focacciu, zákusek, zmrzlinu či dort? To je Bistro vše nabízí.

Kavárna Café Interiér Tradice 1894 v Kolíně Gurmánská turistika

Kavárna Café Interiér Tradice 1894 v Kolíně

Denní kavárna s nabídkou vlastních výrobků slané kuchyně a sladké výrobny ze základních surovin, bez používání umělých dochucovadel nebo polotovarů, snídaně, obědy, víkendové brunche, podávání vlastní značky kávy pražené v milánské pražírně.

Café Jen ve Vršovicích Gurmánská turistika

Café Jen ve Vršovicích

Populární sousedská kavárna, kam se místní s oblibou vydávají na snídani nebo víkendový brunch. Café Jen je proslulé spoustou domácích dobrot a výběrovou kávou z londýnských pražíren. V létě mají vždycky otevřenou krásnou zahrádku přímo na ulici.

Palačinkárna Panksy v Brně Gurmánská turistika

Palačinkárna Panksy v Brně

Palačinkárna, kavárna, bar, kulturní osvěžovna, to vše je brněnské Panksy. Každý den je v nabídce polévka a slané i sladké palačinky. Vše je vyráběno pouze z domácích surovin.

Holiday Inn Prague Ubytování

Holiday Inn Prague

Čtyřhvězdičkový hotel Holiday Inn Prague se nachází v klidné lokalitě Vyšehradu přímo u Kongresového centra Praha s výbornou dostupností do centra Prahy.

Restaurace Mlýnec – gastronomické zážitky nedaleko Karlova mostu Gurmánská turistika

Restaurace Mlýnec – gastronomické zážitky nedaleko Karlova mostu

Čeká na vás místo s unikátním výhledem na Karlův most a výjimečným kulinářským zážitkem. Šéfkuchařem Mlýnce je talentovaný Láďa Vaníček.

Restaurace SaSaZu – alchymie chutí a barev asijské kuchyně Gurmánská turistika

Restaurace SaSaZu – alchymie chutí a barev asijské kuchyně

SaSaZu, výtvor šéfkuchaře Shahafa Shabtaye, je alchymií chutí, barev, vášně a designu, které společně vytváří okouzlující zážitek. Inspirace šéfkuchaře Shahafa Shabtaye pochází z mnoha let cestování a vaření v Asii, jeho vzpomínek z ulic jihovýchodní Asie, místního života, pokrmů, kultury a zvyků.

Brunch v hotelu Andaz Gurmánská turistika

Brunch v hotelu Andaz

Dopřejte si špičkovou gastronomii v podobě nedělního brunche v pětihovězdičkovém hotelu Andaz na Senovážném náměstí.

Buchta B Brno Gurmánská turistika

Buchta B Brno

Buchta B je nejen snídaňová kavárna v blízkém okolí Lužáneckého parku. Vedou jí tam Tom a Kačka, kteří ji přesunuli z dalekého Skotska zpět do rodného Brna.

Restaurace Obecní dům v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Obecní dům v Praze

Nejkrásnější secesní restaurace v České republice je opět otevřena široké veřejnost. Pevně věříme, že moderní česká kuchyně a výborně ošetřené plzeňské pivo budou základem pro spokojenost všech hostů. Těšíme se na vaši návštěvu a doufáme, že se k nám budete vracet.

Restaurace Zahrada Žofín na Slovanském ostrově Gurmánská turistika

Restaurace Zahrada Žofín na Slovanském ostrově

Dopřejte si nezapomenutelný gurmánský zážitek v jednom z nejkrásnějších pražských paláců. Zážitek, který zhmotňuje filosofii a přístup STONES fine catering – haute cuisine jako autentická naturální kuchyně, kde hlavní roli hrají lokální suroviny, které promění ve skvělé jídlo s fantazií a vášní.

Liberecký DOK Gurmánská turistika

Liberecký DOK

Bistro, kavárna s vlastní pekárnou a moderní školící prostory – to vše najdete pod jednou střechou v Liberci. Prostor, kde můžete strávit příjemné odpoledne s přáteli, sjednat si obchodní snídani nebo schůzku, a kam můžete vyrazit na víkendový brunch.

Bistro Vinobona v Novém Světě Gurmánská turistika

Bistro Vinobona v Novém Světě

Stylový podnik, který si zamilujete, najdete uprostřed romantické lokality Nového Světa na pražských Hradčanech. Vinárna a bistro se navíc nachází v domku, který na svém místě stojí od konce 17. století.

Bistro Etapa Gurmánská turistika

Bistro Etapa

Servírujeme jednoduché barevné zeleninové brunche plné neokoukaných kombinací, výběrovou kávu, domácí limonády a úsměvy po celý den. Pečeme vlastní 100% celozrnný kváskový chleba a sladkosti.

Kavárna Večerka v Brně Gurmánská turistika

Kavárna Večerka v Brně

Na Pekařské ulici v Brně natrefíte na originální kavárnu Večerka. Výběrovou kávu s teplým skořicovým šnekem anebo poasijštěnou koprovku, Pho s játrovými knedlíčky nebo kimchi segedín vám tu nabídnou dva nadšení baristé, Duc MInh Nguyen (Tomi) a May Tran Hau, kteří se rozhodli dělat věci jinak.

Bistro Spižírna 1902 na Vinohradech Gurmánská turistika

Bistro Spižírna 1902 na Vinohradech

Bistro Spižírna 1902 nabízí buchty a koláče z vlastní pekárny, bohaté snídaně, večerní jednohubky, polévky a spoustu dalších domácích jídel. K tomu dobrou kávu, domácí limonády a pivo z minipivovarů.

Café Letka na Letné Gurmánská turistika

Café Letka na Letné

Příjemná kavárna s dobrou kávou z berlínské pražírny Five Elephant a bar s drinky všeho druhu v jednom, to je Café Letka v Letohradské ulici.

Kafe Smetanka v Plzni Gurmánská turistika

Kafe Smetanka v Plzni

Příjemná kavárna dává prostor pro občerstvení uvnitř, venku i formou take-away. Pracuje se zde s výběrovou kávou a připravují pro vás jídla a sladkosti ve zdejší kuchyni. Přijďte na výběrovou kávu a skvělé dezerty vlastní výroby do parku na Slovanech.

La Bottega Oaks Deli Bistro Gurmánská turistika

La Bottega Oaks Deli Bistro

Přichází s konceptem prvotřídního bistra a obchodu s prémiovými italskými produkty a surovinami.

Nedělní brunch v sále Boccaccio Gurmánská turistika

Nedělní brunch v sále Boccaccio

Pravidelné nedělní brunche v našem unikátním sále Boccaccio s historií od roku 1927! Dopřejte si jedinečný zážitek na místě, kde se scházela pražská smetánka 20. a 30 let.

Kafe Pikola v Šumperku Gurmánská turistika

Kafe Pikola v Šumperku

Jsme malý český rodinný podnik se spoustou dobrého kafe. Provozujeme pražírnu výběrové kávy, kavárnu v Šumperku a espresso bar v Olomouci. Pečeme vlastní dezerty a provozujeme e-shop s kávou a kávovým vybavením.

Walter Gurmánská turistika

Walter

Jakub Koreis hrál profesionálně hokej, a to také v Brně, kávové Mecce. Když se vrátil do Plzně, otevřeli s přítelkyní Annou, která ráda experimentuje jak v kuchyni tak za barem, svého Waltera. Kafe berou od berlínských Five Elephant.

Meze Restaurant na Praze 8 Gurmánská turistika

Meze Restaurant na Praze 8

Filozofií naší restaurace je poskytnout hostům kvalitní pokrmy středomořské kuchyně připravené z nejčerstvějších surovin a zároveň jim dát příležitost okusit širokou škálu chutí, vůní a textur.

Le Frenchie café Plzeň Gurmánská turistika

Le Frenchie café Plzeň

Příjemné a klidné posezení v centru Plzně nabízí Le Frenchie café. Dáte si zde dobrou kávu, zákusky i zmrzlinu, sandwiche nebo barevné makronky. Vždy ochotná obsluha dotváří sympatickou atmosféru tohoto místa.

Bistro Statek Líbeznice Gurmánská turistika

Bistro Statek Líbeznice

Nabízíme moderní českou kuchyni inspirovanou Francií a Itálií, která je vytvářena pouze z čerstvých surovin a je k dispozici po celý den. Naší specialitou jsou skvělé brunche, které si můžete objednat každý den do 14:00.

Cup – coffeeup Gurmánská turistika

Cup – coffeeup

Lidi na super kavárnu v Ústí čekali, takže palce šly okamžitě nahoru. Lukáš Slavík a jeho tým vytvořil útulné prostředí ze suterénu činžáku. A protože je to město na cestě do Berlína, headbarista, bratr Lukáše, Ondra Slavík, střídá pražírny pražské a berlínské.

Další aktuality

Užijte si podzimní farmářské i řemeslné trhy a jarmarky 2025

Vydejte se spolu s Kudy z nudy za poznáním tradičních řemesel. Setkejte se s lidmi, kteří dodnes udržují řemesla našich předků při životě. Nechte se inspirovat našimi tipy a poznejte pozapomenutá řemesla. Pojďte se spolu s námi ponořit do pestré nabídky ochutnávek svatomartinských vín, husích pochoutek, dýní, švestek, jablek, čokolády i medu.
28. srpen 2025 12:00
Gurmánská turistika

Brambory na všechny způsoby: na talíři, na poli i na hraní

Už vám z vinobraní a dalších gastronomických slavností jde hlava kolem? Proč se tedy neinspirovat u jedné ryze domácí plodiny, bez které se neobejde žádná domácnost ani restaurace? Brambory totiž vůbec nejsou tak obyčejné, jak by se snad mohlo zdát – a navíc hrají hlavní roli na celé řadě zajímavých akcí.
27. srpen 2025 14:44
Gurmánská turistika

50 tipů, kde ochutnat burčák na Moravě i v Čechách od konce léta až do podzimu

Koncem léta nejen vinaři, ale také milovníci vína a produktů révy vinné netrpělivě čekají, až přijde čas burčáku. Jedná se o částečně zkvašený mošt z hroznů, který obsahuje chuťově harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin. Většinou se setkáte s burčákem vyrobeným z bílých hroznů, který mívá světle žlutou barvu, burčák z červených rév je vzácností, neboť nejprve dozrávají bílé odrůdy a pak následně až ty modré. Letos vinaři sklízejí hrozny později než předchozí roky. Pokud se vám sbíhají sliny, vyberte si už nyní z nabídky Kudy z nudy, kam se za burčákem vypravíte.
24. srpen 2025 19:29
Gurmánská turistika

100 tipů, kam jít letos na vinobraní

Myslíte, že za dobrým vínem musíte až do Francie? Zkuste nejprve zůstat doma. V Česku najdete zástupce lahodného moku, za něž by se zahraniční konkurence rozhodně nestyděla. Pěstování a zpracování hroznů rozvíjeli na jižní Moravě již staří Římané. Slavnosti vinobraní lákají na víno, burčák, dobré jídlo nebo i na pochodňovou show, historické průvody, řemesla, dobové tržnice, národopisné soubory, cimbálovou muziku i dechové hudby, koncerty hvězd české hudební scény, stánky s vínem, burčákem a gastro specialitami. Vyberte si z nejlepších tipů na vinobraní na jižní Moravě, v Praze i na dalších místech Česka!
24. srpen 2025 7:43
Gurmánská turistika

Nastává doba vinobraní – burčák již netrpělivě duní v sudech!

Podzimní slavnosti vinobraní mají u nás dlouhou tradici. Na Moravě i v Česku se sklizeň vína spojená s burčákem a rozličnými radovánkami stala každoroční vítanou kratochvílí. Nedílnou součástí mnoha vinobraní se stává kromě ochutnávek skvělých vín a burčáků také pestrý doprovodný program spolu s průvody králů, folklórní hudbou nebo prohlídkami sklepů. Přehled těch nejatraktivnějších akcí vám přináší portál Kudy z nudy – stačí si jen vybrat a dobře rozplánovat. Slavnosti vinobraní se konají až do konce září!
22. srpen 2025 6:00
Gurmánská turistika

Kam za letním osvěžením? Letní tipy z certifikovaných podniků CzechSpecials

Léto v Česku chutná po ovoci a bylinkách. Ať už vyrážíte na výlet, cyklotoulky nebo za poznáváním památek, nezapomeňte se osvěžit – nejlépe v certifikovaných restauracích CzechSpecials. Přinášíme vám několik tipů, kde si dopřát domácí limonády, nealko drinky a zmrzlinové koktejly, které vás zchladí i potěší.
4. srpen 2025 14:20
Gurmánská turistika

Čtrnáct krajů & čtrnáct tipů: netypické restaurace v jeskyních, na věžích, ve skalách i v Pekle

K cestování a výletům nelákají jen památky, muzea nebo přírodní zajímavosti, ale také restaurace. Pojďte s Kudy z nudy poznat neobvyklé podniky, které se od ostatních liší svým umístěním. Znáte restaurace, které našly domov v jeskyni, na vodě, rozhledně nebo ve věži? My ano! Pojďte je prozkoumat s Kudy z nudy!
4. srpen 2025 14:05
Gurmánská turistika

Ostružina černá kráska aneb 10 tipů, kde si je ochutnat i nasbírat

Ostružiny patří do české kuchyně od dávných dob. Kromě konzumace v čerstvém stavu se využívají pro přípravu zavařenin, kompotů, džemů, šťáv, sirupů, lze z nich vyrábět ovocná vína, likéry a výborné pálenky. Ostružina roste po celém světě, mimo Antarktidy, a to ve více než 1500 druzích. Jen u nás rostou divoce čtyři druhy, a k tomu je nutné připočítat i vyšlechtěné druhy velkoplodých i beztrnných ostružin. Právě v tuto dobu dozrávající plody ostružiny obsahují především třísloviny, vitamíny A, C anebo draslík, hořčík, železo, měď, vlákninu a kyselinu listovou. Tak hurá do lesa či sadů na voňavé ostružiny!
1. srpen 2025 14:11
Gurmánská turistika